Izmaksās kompensāciju sakaru operatoriem par Covid-19 informatīvo SMS sūtīšanu iebraucējiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Mobilo sakaru operatoriem izmaksās kompensācijas kopumā 116,5 tūkstošu eiro apmērā par SMS nosūtīšanu no ārzemēm Latvijā iebraukušajām personām. To paredz otrdien, 30. novembrī, Ministru kabineta apstiprinātais Satiksmes ministrijas (SM) rosinājums.

Ministrijā informēja, ka mobilo sakaru operatori aplēsuši – kopumā laikā no 1. aprīļa līdz 30. septembrim nosūtīti vairāk nekā četri miljoni īsziņu par Latvijā noteiktajiem Covid-19 epidemioloģiskās drošības pasākumiem. Kopējā kompensācija par to paredzēta 116 532 eiro.

Savukārt kopš 2020. gada 28. septembra, kad valstī tika uzsākta SMS apziņošana, kopumā izsūtīti vairāk nekā 8,5 miljoni īsziņu.

Mobilo sakaru operatori SIA "Latvijas Mobilais telefons", SIA "Tele2" un SIA "BITE Latvija" ir snieguši būtisku ieguldījumu personu, kas atgriezušies vai ieceļojuši (viesabonenti) Latvijā, apziņošanā par Latvijā noteiktiem drošības pasākumiem, tādējādi veicinot personu informētību, skaidroja ministrijā.

Satiksmes ministrijā skaidroja, ka šī SMS paziņojuma nosūtīšana ir viens no valstī noteiktajiem drošības pasākumiem Covid-19 izplatības ierobežošanai Latvijā un mobilo sakaru operatori no saviem līdzekļiem seguši izmaksas par SMS paziņojumu nosūtīšanu saviem klientiem, kuri atgriežas no ārvalstīm un reģistrējas sava operatora tīklā pēc viesabonēšanas.

Nauda par laika periodu no 1. aprīļa līdz 30. septembrim tiks piešķirti no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem", un tos saņems SIA "Latvijas Mobilais telefons", SIA "Tele2" un SIA "BITE Latvija". Lēmums stāsies spēkā pēc Saeimas Budžeta un finanšu komisijas apstiprinājuma.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti