Izbeidz kriminālprocesu par iespējamiem draudiem Lipmanam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Valsts policija (VP) izbeigusi kriminālprocesu par iespējamiem draudiem finanšu grūtībās nonākušās akciju sabiedrības „Liepājas metalurgs” akcionāram Kirovam Lipmanam. Lieta izbeigta, jo nav noticis noziedzīgs nodarījums.

Kriminālprocess tika sākts pēc Krimināllikuma panta par draudiem izdarīt slepkavību un nodarīt smagu miesas bojājumus. Jūlija beigās Lipmans vērsās ar iesniegumu pie VP priekšnieka norādot, ka saņēmis informāciju par iespējamu viņa un arī viņa ģimenes locekļu dzīvības un veselības apdraudējuma plānošanu un īstenošanu.

Lipmana advokāts Pāvels Rebenoks norādīja, ka informācija par draudiem tikusi saņemta no drošiem avotiem un viņa klients to uztvēra nopietni. Taču, ņemot vērā, ka viņam nav iespējas pārbaudīt, vai tā ir reāla vai baumu līmenī, viņš vērsās policijā. Pēc Lipmana iesnieguma Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde gan izmeklē tā dēvēto „Liepājas metalurga” lietu.

Lieta ierosināta par piesavināšanos un dienesta pilnvaru pārsniegšanu saistībā ar “Liepājas metalurgu” un iespējamie noziegumi veikti ilgstošā laika posmā. Par to sākts kriminālprocess pret lielajiem uzņēmuma akcionāriem - Sergeju Zaharjinu un Iļju Segalu. Maijā tika veiktas kratīšanas gan uzņēmumā, gan viņu dzīvesvietās un abiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti