IUB liedz bez nolikuma grozīšanas turpināt konkursu par reģionālajiem sabiedriskā transporta pakalpojumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Autotransporta direkcijai bez izmaiņām nolikumā liegts turpināt iepirkuma procedūru un slēgt līgumu par reģionālajiem sabiedriskā autotransporta pakalpojumiem no 2021. līdz 2030. gadam. Par to liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) Iesniegumu izskatīšanas komisijas pieņemtais lēmums.

Birojs saņēmis virkni sūdzību no pārvadātājiem. Tagad Autotransporta direkcijai jāatceļ konkursa nolikuma punkts "Maksājumi par autobusu iebraukšanu autoostās".

IUB vadītājas vietniece Evija Mugina
00:00 / 01:04
Lejuplādēt
Tāpat direkcijai uzdots konkursa nolikumā ietvert pēc iespējas izsmeļošāku informāciju par faktisko pasažieru plūsmu katrā no reisiem, kā arī jāatceļ prasība pretendentam nodrošināt iespēju personām ar invaliditāti pasūtīt pielāgotu autobusu 24 stundas pirms brauciena.

 

IUB vadītājas vietniece Evija Mugina norādīja, ka pašlaik valdības noteikumos noteikts, ka personām ar invaliditāti pielāgots autobuss jāpiesaka 72 stundas pirms brauciena.

"Tāds ir Ministru kabineta regulējums, un, mūsu ieskatā, ja reiz ir šādas stundas noteiktas Ministru kabineta noteikumos, nav pasūtītājam pamata likumdevēja jau izlemtu jautājumu pēkšņi izlemt savādāk," klāstīja Mugina.

Viņa norādīja, ka pārvadātājiem bijuši iebildumi par vairāk nekā 40 punktiem nolikumā, no kuriem trīs IUB atzina par labojamiem. "Tas katrā ziņā nenozīmē, ka konkurss nevar turpināties. (..)  Šobrīd ir jāveic attiecīgas izmaiņas [konkursa nolikumā], pagarinot iesniegšanas termiņu, cik tas ir nepieciešams," teica IUB pārstāve.

KONTEKSTS:

Autotransporta direkcija vasarā izsludināja iepirkumu "Par tiesību piešķiršanu sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanai ar autobusiem reģionālās nozīmes maršrutu tīklā". Vairāki pārvadātāji iesniedza IUB par to sūdzības. IUB oktobra beigās pieņēma starplēmumu, pagarinot lēmuma pieņemšanas termiņu līdz 11. novembrim, vēsta LETA.

Kopējais maršrutu tīkla apjoms jeb autobusu nobraukums no 2021. gada būs aptuveni 65 miljoni kilometru gadā. Tas tiks iedalīts 16 daļās, un katras daļas apjoms būs no 2,5 līdz sešiem miljoniem kilometru gadā. Plānotais maršrutu skaits 2021. gadā būs 1030, bet reisu skaits - gandrīz 6200. Konkursa prognozētā cena desmit gadiem ir 447 miljoni eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti