IUB aizliedz LDz slēgt 66 miljonus eiro vērto līgumu konkursā par dzelzceļa infrastruktūras modernizāciju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) aizliedzis VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) slēgt līgumu ar konkursā par dzelzceļa infrastruktūras modernizāciju vilcienu kustības ātruma paaugstināšanai izraudzīto uzvarētāju - personu apvienību "Bmgs-Fima-Alstom", liecina IUB Iesniegumu izskatīšanas komisijas lēmums. 

LDz pērn septembrī izsludināja iepirkumu "Dzelzceļa infrastruktūras modernizācija vilcienu kustības ātruma paaugstināšanai: būvniecība", kura prognozētā līgumcena ir 66,4 miljoni eiro.

Iepirkumā tika saņemti divi piedāvājumi: AS "A.C.B." piedāvāja darbus veikt par 56,207 miljoniem eiro, bet "Bmgs-Fima-Alstom" par 71,5 miljoniem eiro. "A.C.B." piedāvājums tika atzīts par neatbilstošu konkursa nolikumam un tāpēc noraidīts.

"A.C.B." iesniedza sūdzību IUB, norādot, ka LDz nepamatoti "A.C.B." pieredzi atzinis par neatbilstošu konkursa nolikumam, un lūdza IUB aizliegt LDz slēgt līgumu ar "Bmgs-Fima-Alstom", atcelt lēmumu par konkursa rezultātiem un uzdot atkārtoti izvērtēt iesniegtos piedāvājumus.

IUB Iesniegumu izskatīšanas komisija atzina "A.C.B." iesniegumu par pamatotu un aizliedza LDz slēgt līgumu ar iepriekš noteikto konkursa uzvarētāju. 

LDz uzdots 30 dienu laikā novērst konstatētos pārkāpumus, atkārtoti izvērtējot konkursā iesniegtos piedāvājumus, kā arī pieņemt lēmumu, nosūtot ziņojumu IUB un visiem pretendentiem. 

Kā ziņots, projektā "Dzelzceļa infrastruktūras modernizācija vilcienu kustības ātruma paaugstināšanai" plānots paaugstināt vilcienu kustības ātrumu posmos Rīga-Daugavpils un Rīga-Jelgava līdz 140 kilometriem stundā, kopumā modernizējot dzelzceļa infrastruktūru aptuveni 150 kilometru garumā.

Projekta īstenošanas laikā plānota dzelzceļa pārbrauktuvju aprīkošana ar automātiskajām barjerām, dzelzceļa līkņu ģeometrijas pārbūves un ar to saistīto elektrokontakttīkla pārbūves veikšana, lai nodrošinātu vilcienu kustības ātrumu līdz 140 kilometriem stundā, pārmiju uzstādīšana ar nepārtrauktu krusteņa rites virsmu, dzelzceļa tiltu pārbūvēšana, aizsargžogu gar dzelzceļu bīstamākajās vietās izbūvēšana. 

Kompānija "A.C.B." reģistrēta 2006. gadā, un tās pamatkapitāls ir 12,477 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma apgrozījums 2020. gadā bija 58,28 miljoni eiro, bet peļņa 120 000 eiro. Kompānijas patiesie labuma guvēji ir Valdis Lejnieks, Edvīns Tankelsons, Igors Rapoports un ASV pilsonis Aleksandrs Plotkins.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti