Itālija cer Krievijas gāzi daļēji aizstāt ar piegādēm no Alžīrijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Eiropas valstīm meklējot veidus, kā mazināt atkarību no Krievijas gāzes, Itālija uzņēmusi kursu, lai par lielāko gāzes piegādātāju valstī Krievijas vietā kļūtu Alžīrija.

Itālija ir viena no tām Eiropas valstīm, kas ir ļoti atkarīgas no Krievijas gāzes. Krievija tai piegādā aptuveni 40% no valstij nepieciešamās dabasgāzes.

Itālijas diplomāti aktīvi meklē citus gāzes piegādātājus, uzrunājot gāzes ražotājus ne tikai Alžīrijā, bet arī Azerbaidžānā, Mozambikā, Kongo Republikā, Katarā un Angolā.

Saskaņā ar vienošanos starp Alžīrijas uzņēmumu “Sonatrach” un Itālijas kompāniju “Eni”, Alžīrija līdz nākamajam gadam un 2024. gadam nosūtīs Itālijai papildu 9 miljardus kubikmetru gāzes. 

Saskaņā ar Itālijas Ekonomikas attīstības ministrijas datiem pērn Itālija no Krievijas importēja aptuveni 29 miljardus kubikmetru gāzes, bet no Alžīrijas — 22,5 miljardus. Ja darījums tiks apstiprināts, Alžīrija līdz nākamajam gadam nomainīs Krieviju kā Itālijas galveno gāzes avotu.

Tiesa, Alžīrijai ir vajadzīga nauda, lai palielinātu gāzes ieguvi, jo pēdējo trīs desmitgažu laikā tā nav daudz ieguldījusi jaunā ražošanā, kamēr vietējais patēriņš ir strauji pieaudzis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti