IT nozares meistarklasēs sievietēm 650 pieteikumi uz 80 vietām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Šonedēļ noslēgusies pieteikšanās stipendiju programmai “She Goes Tech”, kuru izsludināja nevalstiskā organizācija “Riga TechGirls” un informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmums “Accenture”, lai 80 sievietēm sniegtu iespēju apgūt nepieciešamās prasmes karjeras uzsākšanai IT nozarē. Kopumā saņemti vairāk nekā 650 pieteikumi, kas ir vērtējama kā ļoti liela interese un pārsniedz sākotnējās gaidas, informēja “Riga TechGirls”.

Pašlaik sākta pieteikumu vērtēšana, kā arī testu kārtošana, kuros tiks pārbaudītas dalībnieču analītiskās domāšanas spējas un angļu valodas zināšanas. Tāpat tiks vērtētas motivācijas vēstules un CV, lai vēlāk 80 sievietes sāktu programmēšanas valodas “Java”, “JavaScript” un “Scala” mācības.

Mācības notiks divus mēnešus 3–4 reizes nedēļā, pārsvarā vakaros un brīvdienās, iekļaujot meistarklases ar nozares speciālistiem.

“Riga TechGirls” līdzradītājas Annas Andersones ieskatā sieviešu lielā interese apliecina mācību nozīmīgumu, kā arī sieviešu vēlmi apgūt iemaņas karjeras uzsākšanai IT nozarē: “Nākotnē redzu nepieciešamību pēc līdzīga veida mācībām. Aicinu sievietes, kuras rudenī neuzsāks mācības, nepadoties un turpināt sekot līdzi informācijai “Riga TechGirls” mājaslapā un “Facebook” kontā. Mēs turpināsim rīkot dažādus pasākumus, tai skaitā mācības un izglītojošas lekcijas, lai ikviena sieviete varētu iegūt sev noderīgu informāciju.”

“Accenture” atbalsta IT Izglītības fondu “Start(IT)”, kas ir izstrādājis bezmaksas materiālus datorikas un programmēšanas pamatu apguvei skolās. Paralēli esošajām mācībām “Start(IT)” piedāvā dažādus izglītojošus tiešsaistes kursus ikvienam, kas vēlas iemācīties programmēšanas valodas “Java” pamatus, uzzināt, kas ir 3D printēšana, paplašinātā realitāte utt.

“Riga TechGirls” ir IT nozarē iesaistītu sieviešu radīta kopiena, kuras mērķis ir izglītot sievietes un iedvesmot pievienoties IT nozarei. “Riga TechGirls” mērķis ir dažādot IT nozari, iesaistot vairāk sieviešu, lai viņas kļūtu ne tikai par tehnoloģiju patērētājām, bet arī radītājām.

Nevalstiskā organizācija norāda, ka IT nozarē ir būtiska dažādība. Izstrādātāju komandā, kurā ir vīrieši un sievietes, ir iespējams radīt produktus un servisus, kas ir piemēroti visai sabiedrībai. Sievietēm IT nozarē ir līdzvērtīgas iespējas, jo var labi nopelnīt un ir pieejams elastīgs darba laiks, lai profesionālos pienākumus savienotu ar personīgo dzīvi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti