IT karjeras diena pulcē nozīmīgākos nozares darba devējus un vairāk nekā 1000 darba meklētāju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latvijā ir ļoti liels informācijas tehnoloģiju speciālistu trūkums. Lai šo problēmu palīdzētu risināt, šodien jau otro gadu Rīgā, Arhitektūras un mediju centrā "H2O 6" notiek lielākais IT karjeras pasākums Latvijā "WORK[IT]". Tas vienuviet pulcē nozīmīgākos IT nozares darba devējus un vairāk nekā 1000 darba meklētāju. Mērķis ir palīdzēt uzņēmumiem atklāt jaunus talantus, bet darba meklētājiem uzzināt par karjeras iespējām nozarē. 

IT karjeras diena pulcē nozares darba devējus un darba meklētājus
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Latvijā informācijas tehnoloģiju speciālistus sagatavo vairāk nekā 10 augstskolās un koledžās. Katru gadu studijas beidz aptuveni 700-800 jaunu speciālistu, bet nozares pieprasījums ir 2000-3000 speciālistu gadā – sarunā ar Latvijas Radio skaidro Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas prezidente Signe Bāliņa.

"Ja mēs paskatāmies jebkurā sludinājumā jebkuros portālos, tad šo IT vakanču ir ļoti, ļoti, ļoti daudz. Piemēram, ja "CV Market’" paskatās, tur ir 2000 vakanču IT jomā. Šis pieprasījums pēc speciālistiem ir milzīgs gan pašā IT nozarē, gan citās nozarēs, jo visur jau ir nepieciešami šie IT speciālisti," skaidro Signe Bāliņa.

Publiskajā telpā jau daudz runāts par situāciju, tā nedaudz uzlabojas, bet nozare attīstās tik strauji, ka pieprasījums pēc speciālistiem ar katru gadu būtiski palielinās, tāpēc ir ļoti svarīgi, ka uz IT sfēru pārkvalificējas arī citās jomās strādājuši cilvēki un karjeras diena "WORK[IT]" tam var kalpot par labu ierosmi – atzīst Signe Bāliņa.

"Man ir tiešām prieks, ka šāds pasākums tiek organizēts, kur pasākuma dalībniekiem tiks piedāvāta iespēja uzzināt vairāk par darbu IT nozarē, jo šajā jomā nekad nav par vēlu mācīties, nekad nav par vēlu pārmācīties. Un arī tad, ja mēs neesam studiju laikā mācījušies par IT speciālistiem, nozare ir tik plaša, ka iegūstot jaunas papildus zināšanas, daudzi cilvēki ir gaidīti IT nozarē," uzsver Bāliņa.

Karjeras pasākums "WORK[IT]" jau otro gadu rīko "Riga Coding School". Kā stāsta tās vadītāja Anna Aile – tas dod iespēju cilvēkiem ieraudzīt, ka IT nozare ir daudz atvērtāka un plašāka, nekā mēs ierasti par to domājam.

Interesentiem šeit ir iespēja uzzināt kādas ir jomas vakances, kādus cilvēkus meklē darba devēji un kas jādara, lai pārkvalificētos uz IT sfēru.

"Šī ir arī iespēja redzēt, ka uzņēmumi ir atvērti arī tādiem jaunajiem speciālistiem, ka tev nav jābūt tur obligāti ar trīs gadu pieredzi IT sfērā, lai tu varētu atrast darbu. Nē, tā kā speciālistu trūkums ir tik liels, tad šie uzņēmumi ir gatavi arī pēc tam tevi apmācīt un investēt tevī tālāk, pat ja tev nav pieredzes, bet ir tikai tehniskās pamatzināšanas, un tu esi motivēts un vēlies mācīties," stāsta Anna Aile.

Pērn "WORK[IT]" pasākumā piedalījās aptuveni 500 interesentu, šogad interese ir uz pusi lielāka.

"Pagājušajā gadā mums bija vairāki veiksmes stāsti, kur dalībnieki veiksmīgi gan tika uz intervijām pie uzņēmumiem, gan mums bija arī veiksmes stāsti, kas pēc tam bija saņēmuši arī darba piedāvājumus pēc pasākuma. Tas ir arī mans mērķis šogad," norāda Anna Aile.

Vīriešiem interese par IT sfēru joprojām esot lielāka, atzīst Anna Aile, tomēr arī sievietes kļūst aizvien aktīvākas un ir arī virkne veiksmes stāstu par sievietēm, kuras pārkvalificējušās un sākušas savu karjeru informācijas tehnoloģiju jomā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti