IT jomā absolventu skaits ir ap 700 gadā, nepieciešami - 3000

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijā vidēji gadā informācijas tehnoloģiju (IT) jomā studijas pabeidz aptuveni 700 jauni speciālisti, bet nepieciešams aptuveni 3000 absolventu gadā, Latvijas Radio pastāstīja Informācijas tehnoloģiju izglītības fonda valdes locekle Karīna Innus.

Viņa norādīja, ka nozarē trūkst darbaspēka un viena no iespējām palielināt studējošo skaitu ir piesaistīt ārvalstu studentus.

Fonda vadītāja sacīja, ka liela interese par IT studijām ir arī Latvijas jauniešiem, bet ar to nepietiek, tāpēc jādomā par ārvalstu studentu piesaisti. Pēc viņas teiktā, Latvijas IT industrija var nodrošināt pievilcīgu darba vidi un konkurētspējīgu atalgojumu, lai ārzemju studenti pēc studijām paliktu Latvijā.

Lai spriestu par iespējām palielināt absolventu skaitu IT jomā, nodibinājums "Bits" organizē diskusiju "Iespējas mazināt informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) absolventu iztrūkumu".

Pasākuma rīkotāji informēja, ka pēc Ekonomikas ministrijas prognozēm darbaspēka rezerves nākamajos gados turpinās sarukt, tādējādi saasinot darbaspēka nepietiekamības problēmu un radot riskus turpmākai izaugsmei esošajā ekonomikas modelī. Līdz 2025.gadam iztrūkums pēc augstākās kvalifikācijas speciālistiem eksakto virzienos var pieaugt līdz 17 000, lai gan IKT nozare ir viena no visstraujāk augošajām tautsaimniecības nozarēm, kurā ir vienas no vislielākajām algām Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti