Īrijā pirmais pēckrīzes budžets; Francija cīnās ar deficītu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Starptautiskā reitingu aģentūra “Standard & Poor's” samazinājusi Francijas reitinga prognozi līdz negatīvajam, pastāvot bažām, ka Eiropas Komisija varētu noraidīt valsts budžetu. Tikmēr Īrijas valdība prezentēja pirmo budžetu pēc taupības politikas beigām.

Francijas budžetu Briselē sāk skatīt trešdien, taču jau tagad zināms, ka tas neatbilst Eiropas pretkrīzes normām – budžeta deficīts ne tikai atkāpjas no eirozonā noteiktajiem Māstrihtas kritērijiem, bet ir arī krietni lielāks par to apmēru, ko Parīze individuālajā kārtā solījusi Briselei panākt.

Eiropas Komisija var izsniegt budžeta rekomendācijas, taču tās nebūs saistošas, un Francijas finanšu ministrs jau paziņojis, ka budžeta likumprojekts pārskatīts netiks.

Pavisam cita finanšu aina novērojama Īrijā. Šīs valsts valdība otrdien paziņoja par taupības politikas beigām, prezentējot pirmo budžetu pēc izkļūšanas no starptautiskās glābšanas programmas. Tas paredz nodokļu samazināšanu un izdevumu palielināšanu, tomēr Dublina uzsver, ka neatgriezīsies pie iepriekšējā trekno gadu modeļa, kas pievīlis valsts iedzīvotājus un izraisījis krīzi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti