Irāna stiprina ekonomiskās saites ar Eiropu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Irānas prezidents Hasans Rohani turpina piecas dienas ilgo vizīti Eiropas Sacienības (ES) valstīs. Pirmdien viņš ieradās Itālijā, bet trešdien Rohani dosies uz Franciju.

Apmeklējuma mērķis ir atjaunot attiecības un stiprināt ekonomisko sadarbību ar rietumvalstīm pēc Irānai noteikto starptautisko sankciju atcelšanas.

“Viens no veidiem, kā cīnīties ar vardarbību un ekstrēmismu, ir ekonomiskās attīstības veicināšana. Tautsaimniecības problēmas un bezdarbs rada pamatu terorismam,” norāda Irānas prezidents Hasans Rohani.

Preses konferencē Itālijas galvaspilsētā Romā Rohani norādīja, ka Irāna ir drošākā un stabilākā valsts reģionā un Teherānai nav plānu iejaukties citu valstu iekšējās lietās.

Britu raidorganizācija BBC ziņo, ka Itālijas apmeklējuma laikā abas valstis ir noslēgušas divpusējus ekonomiskās sadarbības līgumus par gandrīz 17 miljardiem eiro. Galvenās sadarbības jomas būs enerģētika un investīcijas infrastruktūras objektos.

Savukārt Francijā Irānas delegācijas pārstāvji plāno parakstīt līgumu ar kompāniju “Airbus” par vairāk nekā 100 lidmašīnu iegādi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti