Rīta Panorāma

(NE)TIEŠĀ VARDARBĪBA: Apdegumi

Rīta Panorāma

Intervija ar Gvido Princi

Telefonintervija ar Ditu Traidās

Īpašā projektā pieaugušajiem piedāvās paaugstināt profesionālo kompetenci

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijā īstenos jaunu izglītības programmu pieaugušajiem, kurā ikviens strādājošs iedzīvotājs vecumā no 25 gadiem varēs paaugstināt savu profesionālo kompetenci un uzlabot produktivitāti, intervijā LTV raidījumā “Rīta panorāma” pastāstīja Valsts izglītības attīstības aģentūras direktore Dita Traidās.

Eiropas Savienības fondu projektā strādājošie vecumā no 25 gadiem varēs paaugstināt savu profesionālo kompetenci, palielināt konkurētspēju un veicināt produktivitāti.

Valsts izglītības attīstības aģentūras projektā piedāvātās mācības pieaugušajiem ir viena no iniciatīvām, kas risina Latvijas darba tirgū un tautsaimniecībā pastāvošos izaicinājumus – darbaspēka novecošanos.

Tādējādi arī iecerēts risināt darba roku trūkumu ekonomikai svarīgās nozarēs, lai laikus novērstu darbaspēka kvalifikācijas neatbilstību darba tirgus pieprasījumam. Šī iemesla dēļ pirmās mācības būs pieejamas četrās nozarēs: būvniecībā, kokrūpniecībā, mašīnbūvē un informācijas un komunikāciju tehnoloģijās.

Kopumā projekts ilgs sešus gadus, un tajā ieguldīs vairāk nekā 25 miljonus eiro no ES fondu un valsts budžeta līdzekļiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti