«INVL Baltic sea growth fund» iegādājas 52,81% «Eco Baltia» akciju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Privātā kapitāla investīciju fonds “INVL Baltic sea growth fund” ir sekmīgi noslēdzis darījumu par kontrolpaketes (52,81%) iegādi AS “Eco Baltia”, kas nodarbojas ar plastmasas otrreizējo izejvielu pārstrādi un atkritumu apsaimniekošanu, informēja uzņēmumu pārstāvji.

Darījums paredz, ka Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB) saglabās savā īpašumā 30,51% „Eco Baltia” akciju, bet SIA „Eco Baltia grupa” valdes priekšsēdētāja Māra Simanoviča kontrolē ar „Penvi Investment Ltd.” starpniecību paliks 16,68% akciju. Abi atlikušie uzņēmuma līdzīpašnieki ir noslēguši akcionāru līgumu ar fondu “INVL Baltic sea growth fund”.

Divi „INVL Baltic Sea Growth Fund” partneri – Vītauts Plunksnis un Deimante Korsakaite (Deimantė Korsakaitė) – kļūs par „Eco Baltia” padomes locekļiem kopā ar neatkarīgo padomes locekli un atkritumu pārstrādes eksperti Jurgitu Petrauskieni (Jurgita Petrauskienė). ERAB pārstāvis padomē būs Pīters Hjelts (Peter Hjelt), bet Māri Simanoviču pārstāvēs Gints Pucēns.

Fonda partneris Vītauts Plunksnis (Vytautas Plunksnis) paziņojumā medijiem norādīja, ka plāno ievērojamus kapitālieguldījumus „Eco Baltia” otrreizējo izejvielu pārstrādes jaudās. Jaunie vairākuma akcionāri vēlas nostiprināt “Eco Baltia” kā Baltijas reģiona aprites ekonomikas virzītājas līderpozīcijas. Primārais mērķis esot paplašināt PET izejvielu, kas paredzētas saskarei ar pārtiku, ražošanas jaudas.

„Investīcijas stabilos, vadošos Baltijas uzņēmumos ar izteiktu turpmākas izaugsmes potenciālu ir viens no Fonda investīciju darbības pamatvirzieniem. „Eco Baltia” ir Baltijas reģiona aprites ekonomikas priekšgalā, un tātad pilnībā atbilst minētajiem kritērijiem. Ar šo darījumu savā investīciju portfelī mēs iekļausim jau trešo uzņēmumu. Tādējādi veicināsim gan atkritumu otrreizējo pārstrādi, gan ilgtspējīgāku dzīvesveidu apstākļos, kad rūpes par apkārtējo vidi kļūst aizvien nozīmīgākas,” norādīja fonda izpildpartnere Deimante Korsakaite norādīja.

SIA „Eco Baltia grupa” valdes priekšsēdētājs Māris Simanovičs vēra uzmanību, ka otrreizējo izejvielu pārstrādes nozarē šāda internacionalizācija ir īpaši svarīga, jo tā sniegšot iespējas sadarboties ar lieliem starptautiskiem uzņēmumiem un paplašināt „Eco Baltia” sadarbības tīklu visā pasaulē.

KONTEKSTS:

„Eco Baltia” grupas ieņēmumi 2019. gadā palielinājās par 9% līdz 70,62 miljoniem eiro, un vairāk nekā 60% no šī apjoma nodrošināja otrreizējo izejvielu pārstrāde. Grupa nodarbina vairāk nekā 800 cilvēkus. Tās lielākie meitasuzņēmumi ir attiecīgi „PET Baltija”, „Eco Baltia vide”, „Nordic Plast”, “Eko Kurzeme”, “Eco Teh Baltia”, “Jumis” un „Latvijas Zaļais punkts”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti