Investori var būt zaudējuši miljardu dolāru starptautiskā shēmā ar kontiem Latvijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Investori varētu zaudēt apmēram miljardu ASV dolāru starptautiskā krāpnieciskā valūtas tirdzniecības shēmā "Secure Investment", kas izmantojusi kontus arī Latvijā, ziņo aģentūra "Bloomberg".

"Secure Investment" ar savas mājaslapas starpniecību piedāvāja ieguldīt naudu augsta riska valūtas tirdzniecības darījumos ar lielu peļņu, kas sasniedzot pat 250% gadā. Taču, kad klienti vēlējās naudu saņemt atpakaļ, viņiem tika paziņots, ka tas nav iespējams un ir jāgaida, līdz aprīļa beigās vietne pārtrauca darbību pavisam, raksta "Bloomberg".

Tā vēsta, ka

uzņēmums "Secure Investment", kas ticis reģistrēts Panamā 2008.gadā, licis saviem klientiem pārskaitīt naudu uz banku kontiem Latvijā, Polijā, Kiprā un Austrālijā.

"Laiku pa laikam "Secure Investment" var mainīt informāciju par banku kontiem, jo tas izvēlas finanšu partneri, kas pašlaik piedāvā lielāku peļņu nesošus sadarbības nosacījumus," bijis paskaidrots uzņēmuma vietnē.

"Bloomberg"  arī raksta, ka "Secure Investment" nav atklājis savu atrašanās vietu, un klientiem piedāvāts vien bez maksas telefoniski sazināties  ar zvanu centriem ASV, Austrālijā, Honkongā, Kanādā un Lielbritānijā.

"Secure Investment" pievilinājis klientus, savā mājaslapā minot ļoti veiksmīgus darījumu rezultātus, kas nav atbilduši patiesībai. Krāpnieciskajam uzņēmumam bijuši arī reklāmas videoklipi, kuros klienti stāsta par panākumiem darījumos ar valūtu, taču īstenībā tie bijuši aktieri bez pieredzes valūtu tirgū, piebilst "Bloomberg".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti