Investīciju piesaistei un ekonomiskai izaugsmei eksperti aicina reformēt izglītības sistēmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Vērtējot iespējas panākt straujāku ekonomikas izaugsmi un investīciju piesaisti no ārvalstīm, Latvijai būtu ievērojami jāpārskata izglītības sistēma un ievērojami jāveicina jauno speciālistu gatavība uzsākt savu uzņēmējdarbību – šādi viedokļi izskanējuši ceturtdien, 10.septembrī, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras organizētajā "Polaris" forumā.

Sociāli atbildīgāka uzņēmējdarbība, mācību vide veicina jaunu speciālistu iesaistīšanos savā uzņēmējdarbībā jau no agra vecuma, un atteikšanās no pārmērīgas paļāvības uz Eiropas Savienības fondu atbalstu – šos priekšnosacījumus tam, lai Latvija kļūtu par straujāk augošu ekonomiku un spētu piesaistīt vairāk ārvalstu investīciju, vairāki eksperti minēja  investīciju piesaistes un izaugsmes veicināšanas jautājumiem veltītajā diskusijā.

Vairāki speciālisti arī uzsver, ka ļoti lielu Latvijas izaugsmes potenciālu saredz tieši informācijas tehnoloģiju nozarē un citās ar eksaktajām zinātnēm saistījās nozarēs. Fiziķis, profesors Vjačeslavs Kaščejevs ir pārliecināts, ka Latvijas izaugsmei ir nepieciešams gan veicināt dabaszinātņu studentu interesi par uzņēmējdarbību, gan arī padarīt pašu dabaszinātņu mācīšanos aizraujošāku.

Arī pašvaldību pārstāvji diskusijas gaitā atzina, ka ekonomikas uzplaukumam konkrētā pilsētā daudzos gadījumos ir svarīgs tieši darbs izglītības jomā.  “Pilsētai, kurā atrodas Rīgas Tehniskās universitātes filiāle, mēs saskatām studentu potenciālu, izveidojot pirmo reģionālo studentu biznesa inkubatoru, kur vietējie uzņēmēji ir tie, kas mentorē jaunos studentus,” komentē Cēsu novada pašvaldības Attīstības nodaļas vadītāja Laine Madelāne.

Savukārt Valsts prezidents Raimonds Vējonis uzrunā foruma dalībniekiem aicināja Latviju nepārvērtēt Eiropas Savienības fondu atbalsta nozīmīgumu, norādot - lai gan fondi šobrīd ir nozīmīgs investīciju avots Latvijas ekonomikā, ne mazāk svarīgi ir izsvērti un pareizi lēmumi, šo naudu izmantojot valsts konkurētspējas veicināšanai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti