Iniciatīvu par pāreju uz četru dienu darba nedēļu iesniegs izskatīšanai nākamajam Saeimas sasaukumam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" vairāk nekā 10 000 parakstu ieguvusī iniciatīva par ieceri pāriet uz četru dienu darba nedēļu izskatīšanai parlamentā tiks iesniegta pēc vēlēšanām, lai to izskatītu jaunais Saeimas sasaukums.

Kā liecina informācija portālā, iniciatīvas autors saziņā ar "Manabalss.lv" paudis nodomu iniciatīvu iesniegt Saeimā pēc 1. oktobrī notiekošajām Saeimas vēlēšanām, jo, viņaprāt, valstī pašlaik lemjami nopietni jautājumi enerģētikas sektorā un ekonomikā plašāk.

"Tāpēc dotu priekšroku, ka politiķi pirms vēlēšanām fokusējas uz šiem jautājumiem un lai nekas tam netraucē. Turpināsim ar šo iniciatīvu pēc vēlēšanām," pauda iniciatīvas autors Denis Meļehovs, mudinot turpināt parakstīties par iniciatīvu.

Tās piedāvājums ir grozīt Darba likuma 131. pantu, kas saistīts ar normālo darba laiku.

Meļehova ieskatā, palielinot brīvo laiku, darbinieku apmierinātības un radošuma līmenis pieaugs, nesamazinot darba efektivitāti.

Pēc iniciatīvas pārstāvja paustā, būs vairāk brīvā laika arī mācībām un personīgajai pilnveidei, kam arī būs pozitīvs ekonomiskais efekts.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, 2019. gadā Odsherredas pašvaldība Dānijā uz trīs gadu pārbaudes laiku pārgāja uz četru dienu darba nedēļu, dodot piektdienu brīvu saviem 300 darbiniekiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti