INFOGRAFIKA: Kā aptieku tīkli pērn audzējuši apgrozījumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Pagājušais 2016. gads Latvijas lielākajiem aptieku tīkliem nav bijis slikts – visiem pieciem lielākajiem tīkliem izdevies audzēt apgrozījumu, ja salīdzina ar 2015. gadu. Vislielākais apgrozījuma pieaugums par gandrīz 22% līdz 124 miljoniem eiro bijis "Sentor Farm" aptiekām, kam pieder "Mēness aptieku" tīkls, visrāmākais pieaugums bijis "BENU" aptiekām – par 7,2% līdz 41,9 miljoniem eiro.

Lielākie aptieku tīkli arī pērn strādājuši ar peļņu. Piemēram, AS "Sentor Farm" 2016. gadā nopelnījis 3,3 miljonus eiro, trīs miljonus eiro nopelnījusi SIA "Eiroaptieka Farmācija", bet trešajā vietā ir SIA "BENU aptieka Latvija" ar 1,1 miljonu eiro peļņu.

Ja vērtē, cik eirocenti nopelnīti uz vienu apgrozīto eiro, visveiksmīgāk strādājusi SIA "Euroaptieka Farmācija", nopelnot 7,3 centus no katra apgrozītā eiro, SIA "Latvijas aptieka" nopelnījusi 3,6 centus, bet AS "Sentor Farm" – 2,7 centus.

Salīdzinājumam – divi lielākie Latvijas mazumtirdzniecības uzņēmumi "Rimi" un "Maxima Latvija" uz katru apgrozījuma eiro nopelnījuši attiecīgi 3,9 un 1,7 eirocentus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti