Dienas ziņas

Talsos apskatāmi mākslas darbi no ziepēm

Dienas ziņas

Lemj par dzīvi pēc Covid-19 radītās krīzes

Industriālā parka attīstība Bauskā atkal apstājusies

Industriālā parka attīstība Bauskā atkal apstājusies

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Bauskas industriālā parka izveidē ieguldīti jau vairāk nekā trīs miljoni eiro. Tomēr piesaistīt investorus un sasniegt projekta mērķi - izveidot vismaz 37 darba vietas joprojām nav izdevies. Iemesli tam esot vairāki - gan sīvā konkurence ar citām pašvaldībām, gan iedzīvotāju iebildumi pret teju katru uzņēmēju, kurš vēlas ko ražot.

Centieni kādreizējo ap 100 hektāru lielo lidlauka teritoriju Bauskas pievārtē pārvērst mūsdienīgā industriālajā parkā aizsākušies vēl pirms novada izveides. Tomēr joprojām rūpnīcu vietā skatienam paveras tikai pļavas. Pēdējais potenciālais investors savu iesniegumu atsaucis maija nogalē.

"Nu jā, varētu teikt arī, ka neveicas. Katrā ziņā ar šī uzņēmuma ienākšanu mums varēja attīstīties vesela jauna nozare, bet situācija ir tāda, kā ir," komentēja Bauskas novada Attīstības un plānošanas nodaļas vadītāja Ilze Tijone.

Industriālā parka izveidē ieguldīts jau ne mazums līdzekļu. Plānošanas reģions par 8000 eiro veica izpēti par šīs vietas atbilstību iecerei. Piesaistot Eiropas Savienības fondu un pašvaldības līdzekļus par vairāk nekā 3 miljoniem eiro, pievilktas komunikācijas un izveidota jauna iela ar pieslēgumu autoceļam A7. Centrālajai finanšu un līgumu aģentūrai pagaidām pretenziju neesot, bet situācija var mainīties, ja projekta mērķis - 37 jaunas darba vietas - nebūs sasniegts līdz 2023. gadam.

"Es domāju, ka plānošanas reģions šinī gadījumā nebūs tas, kas meklēs kaut kādai pašvaldības teritorijai investorus. Šeit tiešām aktīvāk ir jādarbojas pašvaldībai," norādīja Zemgales plānošanas reģiona izpilddirektors Valdis Veips.

"Šobrīd konkurencē mēs drusciņ nevaram konkurēt ar tām pašvaldībām, kuras jau būvē ēkas un nodrošina gatavas, jo šeit ir tās saucamās "greenfield" teritorijas," stāstīja pašvaldības pārstāve Tijone.

Pašreiz lielākā cerība esot uz kaimiņos esošo putnu gaļas ražošanas uzņēmumu, kas Bauskā plānojot putnu barības ražotni. Atsaucis savu vēlmi neesot arī uzņēmums ''Baltic Bioethanol'', kas pirms diviem gadiem parakstīja sadarbības memorandu. Tomēr nekāda virzība nenotiek. Galvenais iemesls - vietējie zemnieki.

"Uzņēmējs piedāvā nopelnīt, atdodot salmus. Pašiem nedarot neko, nopelnīt. Nu, tad šeit zemnieks šo iespēju vienkārši palaiž garām. Es domāju, no mums pašiem ir ļoti daudz atkarīgs, ko mēs gribam darīt - izveidot šeit savu ražotni vai ne," stāstīja Bauskas novada domes priekšsēdētājs Arnolds Jātnieks (Latvijas Zaļā partija).

Potenciālā industriālā parka teritorijā iespējams izveidot vismaz 20 ražotnes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti