«Industra Bank» plāno pārņemt lielāko daļu «PrivatBank» aktīvu un pasīvu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

"Industra Bank" un "PrivatBank" noslēgušas kredītiestādes uzņēmuma pārejas līgumu, kas paredz "PritvatBank" klientu apkalpošanas un lielākās daļas aktīvu un pasīvu pāreju pie "Industra Bank". Finanšu un kapitāla tirgus komisijā (FKTK) iesniegts pieteikums, lai saņemtu atļauju darījuma īstenošanai, informēja "Industra Bank".

Darījuma rezultātā "Industra Bank" pārņems no "PrivatBank" klientu attiecības, tostarp privātpersonu un juridisko personu kontu pārvaldību, kredītu un līzinga portfeļus, noguldījumus, kā arī bankai piederošos vērtspapīrus. 

Iecerēts, ka "Industra Bank" pārņems no "PrivatBank" sadarbību ar aptuveni 5900 klientiem, no kuriem 400 ir juridiskas personas un 5500 privātpersonas. Darījumā pārnesamo kredītu apjoms veido aptuveni 25 miljonus eiro, savukārt noguldījumu apjoms pārsniedz 50 miljonus eiro. 

Gaidāms, ka pāreja tiks īstenota tuvāko mēnešu laikā pēc FKTK atļaujas saņemšanas.

Abas bankas apņēmušās nodrošināt iespējami plūstošu klientu pāreju. Tiklīdz būs saņemta FKTK atļauja, katru klientu informēs personīgi par pārejas praktisko pusi. Abas bankas izvietos aktuālo informāciju arī savās tīmekļa vietnēs. 

Visi noslēgtie līgumi, kas tiks pārcelti uz "Industra Bank", tajā skaitā noguldījumu līgumi un kredītlīgumi, līdz to termiņu beigām paliks spēkā saskaņā ar to pašreizējiem noteikumiem.

"Industra Bank" valdes priekšsēdētājs Raivis Kakānis norādīja, ka banka mērķtiecīgi palielina darbības mērogu: "Mūsu izaugsmes mērķi paredz gan organisku esošā biznesa attīstību, gan tirgus daļas palielināšanu ar citu banku aktīvu iegādi." 

Kakānis atzīmēja, ka bankas galvenais uzdevums tuvākajiem mēnešiem būs "PrivatBank" darbības integrācija "Industra Bank" un "PrivatBank": "Šobrīd klientiem nekas nav jādara."

Savukārt "PrivatBank" valdes locekle Una Jansone norādīja, ka pārņēmējbankas izvēle ir bijis stratēģisks process, kurā "PrivatBank" padome un valde ir rūpīgi izvērtējusi iespējamos kandidātus, pievēršot pastiprinātu uzmanību kandidātu biznesa modelim, klientu apkalpošanas standartiem un kultūrai. 

"Vērtējot iespējamos partnerus pēc dažādiem kritērijiem, "Industra Bank" tika atzīta par uzticamāko, ilgtspējīgāko partneri, kas mūsu klientiem nodrošinās pakalpojuma nepārtrauktību," atzīmēja Jansone. 

"Industra Bank" ir 1994. gadā dibināta Latvijas kredītiestāde ar vairāk nekā 18 tūkstošiem klientu – nedaudz virs tūkstoša juridisku personu un 17 tūkstoši privātpersonu. Bankas akcionāri ir vietējie uzņēmēji, kuri tās darbību ir koncentrējuši uz Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošanu. Banka piedāvā astoņus klientu apkalpošanas centrus – četri no tiem atrodas Rīgā, pārējie Daugavpilī, Liepājā, Ventspilī un Jelgavā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti