Indijas premjers: Nākamajos 25 gados Indija jāpārvērš par attīstītu valsti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Nākamajos 25 gados, mūsu dzīves laikā, Indija jāpārvērš par attīstītu valsti, cenšoties pabeigt valsts ekonomikas modernizāciju. Šādu uzstādījumu Indijas neatkarības 75. gadadienas svinību laikā pauda Indijas premjerministrs Narendra Modi. 

Indijas premjers: Nākamajos 25 gados Indija jāpārvērš par attīstītu valsti
00:00 / 00:46
Lejuplādēt

Indija kļūst arvien nozīmīgāka pasaules arēnā. Taču iekšzemē tā saskaras ar sociālekonomisko šķelšanos, ko nosaka kastas un reliģija. Modi savā runā neminēja ne starptautisko spriedzi ar lielajām kodolenerģijas kaimiņvalstīm Ķīnu vai Pakistānu, ne arī kādus pasākumus par attiecību uzlabošanu ar tām. 

Neskatoties uz straujo valsts ekonomiskās ietekmes pieaugumu, premjera Modi mērķis joprojām ir tāls. Pasaules Banka pašlaik klasificē Indiju kā zemu un vidēju ienākumu valsti – tās definīcija attiecas uz valstīm, kuru gada nacionālais kopienākums uz vienu iedzīvotāju ir no 1086 ASV dolāriem jeb aptuveni 1060 eiro līdz 4255 dolāriem. 

Taču jāatzīst, ka kopš 2000. gada Indijas ienākumi uz vienu iedzīvotāju ir vairāk nekā četrkāršojušies. 

Toreiz tie bija zem 500 ASV dolāriem uz vienu cilvēku gadā. Indijas premjers norādījis, ka Indija pēdējo 75 gadu laikā ar izturību un neatlaidību ir piedzīvojusi kāpumus un kritumus. Runā, kas ilga vairāk nekā stundu, viņš arī lūdza cilvēkus aizmirst jebkādas koloniālās domāšanas pēdas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti