Rīta Panorāma

Dārza padomi: Cīņa ar zemesvēžiem

Rīta Panorāma

Telefonntervija ar Intu Palkavnieci

Intervija ar Tomu Kreicbergu

«Indexo»: Trešajā pensiju līmenī maksājam augstāko komisiju Eiropā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Lai gan otrajā pensiju līmenī ir izdevies radīt konkurenci pensiju tirgū un komisijas maksas ir kritušās, trešajā pensiju līmenī Latvijā joprojām ir augstākās komisijas maksas Eiropā, Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica pensiju pārvaldītāja "Indexo" izpilddirektors Toms Kreicbergs.

Viņš uzsvēra, ka arī šeit būtu nepieciešama komisijas maksas samazināšanās un cenu konkurence. Pretējā gadījumā ieguvums cilvēkam no iemaksām trešajā pensiju līmenī ir tik neliels, ka viņi vienkārši par to neinteresējas. Trešajā pensiju līmenī iemaksas ir brīvprātīgas, tādēļ cilvēkam jāredz, kādēļ viņš iegulda savu naudu.

Kreicbergs izteicās arī par latvieša mentalitāti teikt, ka "līdz pensijai nenodzīvošu". Realitātē cilvēki pensijā vidēji ir 17 gadus, tādēļ tas ir svarīgi, norādīja Kreicbergs.

KONTEKSTS:

Pagājušajā gadā Latvijā strādājošajiem pensiju fondu pārvaldniekiem 2. pensiju līmeņa līdzekļu pārvaldīšanā pievienojās "Indexo". Projektā iesaistījušies vairāki Latvijā pazīstami uzņēmēji, kuru vidū ir, piemēram, Jānis Bergs un Normunds Bergs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti