Panorāma

"Bayraktar" droni drīz spēs notriekt Krievijas sūtītos dronus

Panorāma

Panorāma

Īlons Masks nopircis "Twitter" un gatavojas pārmaiņām

Īlons Masks nopircis «Twitter» un gatavojas pārmaiņām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Pasaules bagātākais cilvēks, ASV miljardieris Īlons Masks pabeidzis sociālā tīkla "Twitter" iegādes darījumu un pārņēmis kontroli pār to. Viņš jau atlaidis vairākus uzņēmuma vadošos darbiniekus.

Par "Twitter" pārņemšanu tika paziņots dažas stundas pirms tiesas noteiktā laika, līdz kuram Maskam bija jāpabeidz šī sociālā tīkla iegādes darījums 44 miljardu ASV dolāru vērtībā.

Uzņēmējs uzsvēra, ka pērk "Twitter", lai sekmētu veselīgas debates par plašu ideju loku un stātos pretī tendencei, kad sociālie mediji sašķeļas partejiskos "atbalss kambaros".

Darījums veikts, jo civilizācijai esot svarīgi, lai būtu kopīgs digitāls laukums, kur veselīgā veidā bez vardarbības var notikt debates par plašu uzskatu spektru.

Tūlīt pēc darījuma noformēšanas Masks atlaida "Twitter" izpilddirektoru Paragu Agravalu, finanšu direktoru un drošības daļas vadītāju. Tieši Agravals bija vērsies tiesā, lai liktu miljardierim ievērot sociālā tīkla iegādes darījuma nosacījumus.

"Twitter" iegādes līgumu Masks parakstīja aprīlī, bet jūlijā paziņoja, ka atsakās no darījuma. Tomēr vēlāk viņš atkal pauda gatavību turpināt darījumu par mikroblogošanas vietnes "Twitter" iegādi.

"Putns ir atbrīvots," tā pēc darījuma tviterī ierakstīja Masks.

Masks licis saprast, ka viņš no "Twitter" vēlas izveidot superlietotni,  pievienot tai maksājumus, tirdzniecību un ziņojumapmaiņu.  Taču tai pat laikā viņš paziņojis, ka samazinās "Twitter" strādājošo skaitu par 75%.

"Manuprāt, ir iespēja, ka viena no pirmajām lietām, ko viņš vēlētos darīt, ir atgriezt visus, kas bija aizliegti, un visus, kas bija pretrunīgi," norāda analītiķis, "Altimera" pētniecības direktors Omārs Ahtars.

Tas nozīmē, ka tviterī varētu atgriezties bijušais ASV prezidents Donalds Tramps, kura konts tika bloķēts pēc tam, kad Trampa atbalstītāji 2021. gada janvārī iebruka ASV parlamenta ēkā.

Masks sevi dēvē par "vārda brīvības absolūtistu", un tāpēc viņš ir apņēmies mīkstināt arī satura regulēšanas noteikumus.

"Viņš atkal un atkal teicis, ka aizsargmargas patiešām nav paredzētas viņam, kad runa ir par satura regulēšanu. Bet mums ir bezgalīgi daudz pierādījumu tam, ka bez aizsargmargām tādā platformā kā "Twitter" vai jebkur sociālajos medijos jūs nonākat pie naida un sazvērestības teorijām. Un tas nav nekas labs, tas nav labi tviterim," uzskata bijusī "Twitter" darbiniece, riska kapitāliste Klēra Diasa-Ortisa.

"Twitter" ir pasaulē populārākā  mikroblogošanas platforma, ko plaši izmanto gan politiķi, gan miljoniem cilvēku visā pasaulē, kas to lieto kā savu primāro ziņu avotu. Viedokļi par "Twitter" nākotni Maska īpašumā ir pretrunīgi.

Vieni uzskata, ka tas ir "Twitter" beigu sākums, bet citi domā, ka Masks zina, ko dara, un jādod viņam iespēja.

"Jums ir jāatzīst, ka viņš ir vizionārs, kas paveicis dažas pārsteidzoši novatoriskas lietas pasaulē. Un tāpēc viņam līdzīgie paskatītos uz tādu uzņēmumu kā "Twitter" un teiktu, ka mums tas ir jānojauc līdz pamatiem, lai izveidotu ko jaunu," norāda Ahtars.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti