Ikgadējais Latvijas skolēnu uzņēmumu tirgus «Cits bazārs» – šogad tiešsaistē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Norit ikgadējais Latvijas skolēnu mācību uzņēmumu tirgus “Cits bazārs” vēl nebijušā formātā – tiešsaistē. Izveidots e-katalogs, kurā apmeklētāji var aplūkot skolēnu uzņēmumu virtuālos stendus. Tie piepildīti ar dažādām spēlēm, modes precēm, bērnu precēm, interjera priekšmetiem, kā arī pārtikas precēm. Paši skolēni atzīst, ka jaunie tiešsaistes apstākļi var būt ieguvums mārketingam, taču jaunus pārtikas ražojumus interneta vidē prezentēt ir sarežģītāk.  

Šajās brīvdienās skolēni no visas Latvijas kā ik gadu atrāda pašu radītās preces un pakalpojumus, tiesa gan, šogad līdz ar pulcēšanās ierobežojumiem tirgus notiek tiešsaistē, kur apmeklētāji var aplūkot skolēnu uzņēmumu virtuālos stendus.

To vidū arī divu Ventspils skolu jauniešu uzņēmums “Grassy co”. Tas ražo dekoratīvus kubus, kuru maināmos elementos var audzēt zāli, telpaugus vai garšaugus.

11. klases skolnieks Daniels Jansons stāsta, ka šis viņam ir jau trešais mācību uzņēmums. 

Ikgadējais Latvijas skolēnu uzņēmumu tirgus «Cits bazārs» – šogad tiešsaistē
00:00 / 04:15
Lejuplādēt

Elizabete Ladiga-Korobkova mācās Ogres tehnikuma 4. kursā. Jauniete jau otro gadu vada mācību uzņēmumu “Aftertaste”, kas pērn ražoja ābolu čipsus, bet šogad komanda sākusi ražot arī ogu čipsus. Skolēnu uzņēmums izmanto Latvijā audzētas ogas, tās kaltē un apstrādā ar bezatlikuma ražošanas tehnoloģiju. Produkciju ražo skolas virtuves telpās.

Elizabete atzīst, ka brīžiem ir grūti, jo ražošanai jāvelta brīvais laiks pirms vai pēc stundām, taču, “ja tu mīli to, ko tu dari, tad nekas nebūs problēma, tu atradīsi laiku”.

Jau šobrīd abiem uzņēmumiem netrūkstot dažādas sadarbības iespējas un esot arī investoru interese.

Taču, runājot par jaunajiem tiešsaistes tirdzniecības apstākļiem, Daniels stāsta, ka tas pozitīvi ietekmējis skolēnu uzņēmumu atpazīstamību, savukārt Elizabete vērtē, ka jaunus pārtikas produktus tiešsaistes apstākļos ir grūtāk notirgot.

Izglītības organizācijas "Junior Achievement Latvia" vadītājs Jānis Krievāns skaidro, ka jaunie tiešsaistes apstākļi arī ir būtiska izaicinājumu pieredze jauniešiem.

Vietnē https://jalatvia.lv/katalogs skolēnu ražojumi iedalīti kategorijās, kā arī iespējams piedāvājumu pētīt pēc atrašanās vietas un lapas apmeklētāji var sazināties ar skolēniem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti