Dienas ziņas

Dienas aizvada mēģinājumos

Dienas ziņas

Zemnieki jūtas bezspēcīgi pret krīzēm

Rīgā pulcējas Latvijas goda konsuli

Ikgadējā Latvijas konsulu sanāksmē akcentē biznesa sadarbību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijai ir ko piedāvāt pasaulei, un interese ir gan par šeit ražotiem produktiem, gan pakalpojumiem, atzīst pasaulē strādājošie konsuli, kuri otrdien, 3.jūlijā, tiekas Rīgā.

Latvijas goda konsulu tikšanās notiek reizi divos gados. Uz to pulcējušies 119 konsuli no 58 valstīm. Uzmanības centrā  eksporta nozares veicināšana un investīciju piesaiste. Tajā konsulu loma ir īpaša, jo 35 valstīs no konsulu pārstāvētajām Latvijas vēstniecību nav. Tālab līdztekus sarunām ar valdības pārstāvjiem plānots apmeklēt  vairākus uzņēmumus.  Viens no tiem - “Latvijas Valsts meži” (LVM).

“Ir ļoti daudzas valstis, it īpaši Āzijas pusē, Dienvidamerikas pusē, kur bez šī vietējā cilvēka tu neko nevari izdarīt. Vari nesapņot, ka japānis vai korejietis pasūtīs internetā. Viņi nav redzējuši cilvēku, nav partnera, nav biznesa,” saka LVM pārstāvis Tomass Kotovičs.

Viens no tiem, kurš līdzās konsula darbam tiešā veidā veicina Latvijas kokrūpniecības intereses, ir goda konsuls Austrālijā arhitekts Mārtiņš Tuktēns, kurš uzsācis importēt Latvijā ražotas koka mājas.

“Latvija ir zināmāka tagad Austrālijā, jo mēs esam uzbūvējuši pamatīgu preci, kas pierāda, ka Latvija tehnoloģiski ir aizgājusi uz priekšu un ka arī austrālieši var mācīties no Latvijas,” skaidro Tuktēns.

Tikmēr Latvijas goda konsuls Indijas pilsētā Mumbajā Avinašs Batrags ikdienā vada kuģniecības uzņēmumu.

Viņš pēdējo gadu laikā organizējis vairākas Indijas uzņēmēju vizītes Latvijas ostās. “Ņemot vērā Latvijas atrašanās vietu, būtu tikai loģiski, ja Latvija kļūtu par centrālo tranzīta mezglu Indijas preču plūsmā uz Skandināviju. Indija kopā ar Centrālāzijas valstīm ir ieinteresēta preču kustībā caur Rīgu, jo tas ekonomētu izmaksas,” norāda Batrags.

Savukārt Latvijas goda konsuls Losandželosā Juris Buņķis Latvijā ievedis ASV filmu industriju.

“Es 2012.gadā biju uz goda konsulu sanāksmi un atvedu cilvēkus no “Warner Brothers”. [..] Pagājušajā gadā viņi sāka te vienu filmu filmēt. Bet viņiem patika, labi gāja. Viņi strādāja ar Latvijas kompānijām, kas taisīja drēbes un dekorācijas... Daudz naudas ienāca valstī,” klāsta Buņķis.

Jau trešdien goda konsuliem plānota tikšanās ar Centrālās vēlēšanu komisijas vadību, jo līdztekus konsulārajai palīdzībai daļa no tiem palīdzēs nodrošināt balsošanu Latvijas pilsoņiem ārvalstīs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti