Igaunijas Bankas prezidenta amatā iecelts Madiss Millers

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida piektdien, 3.maijā, Igaunijas Bankas prezidenta amatā Madisu Milleru, kurš līdz šim bija Igaunijas centrālās bankas viceprezidents, vēsta aģentūra ERR.

Millers amatā stāsies 7.jūnijā.

Igaunijas Bankas uzraudzības padome 26.martā nolēma ierosināt Kaljulaidai iecelt Milleru Igaunijas Bankas prezidenta amatā.

Padome Millera kandidatūru centrālās bankas prezidenta amatam aizklātā balsojumā izraudzījās 12.februārī. Millers pārspēja abus pārējos pretendentus - Igaunijas "Swedbank" vadītāju Robertu Kitu un un Finanšu ministrijas vicekancleru Martenu Rosu.

Tā kā par Millera kandidatūru tika saņemts pozitīvs Drošības policijas vērtējums, padome oficiāli ierosināja Kaljulaidai iecelt Milleru par Igaunijas Bankas prezidentu.

42 gadus vecais Madiss Millers ieguvis bakalaura grādu starptautiskajā biznesa vadībā, banku un finanšu zinībās Igaunijas Biznesa skolā un maģistra grādu finanšu zinībās Džordža Vašingtona universitātē ASV.

Millers 1998.-1999.gadā bijis konsultants auditorfirmas "PriceWaterhouseCoopers" Tallinas birojā, no 1999. līdz 2002.gadam viņš bijis Igaunijas finanšu ministra padomnieks finanšu jautājumos, 2002.-2003.gadā - Igaunijas premjerministra padomnieks ekonomikas jautājumos, no 2003. līdz 2006.gadam - Pasaules Bankas Ziemeļvalstu un Baltijas valstu nodaļas direktora padomnieks, no 2006. līdz 2011.gadam - Pasaules Bankas grupā ietilpstošās Starptautiskās finanšu korporācijas portfeļa menedžeris. No 2011. gada Millers ir Igaunijas Bankas viceprezidents.

Pašreizējā Igaunijas Bankas prezidenta Ardo Hansona amata pilnvaru termiņš beigsies 6.jūnijā.

Igaunijas Bankas prezidenta amata termiņš ir septiņi gadi. Centrālās bankas prezidentu nevar apstiprināt amatā uz otru termiņu pēc kārtas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti