Igaunijas ministrs: Sadarbība ar «airBaltic» būtu trīsreiz dārgāk nekā veidot jaunu uzņēmumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Igaunija apsvērusi sadarbību ar Latvijas lidsabiedrību "airBaltic" tā vietā, lai veidotu jaunu aviokompāniju, tomēr tas būtu izmaksājis trīs reizes vairāk nekā pašreizējā alternatīva, sestdien paziņoja Igaunijas ekonomikas un infrastruktūras ministrs Kristens Mihals.

"Mēs apsvērām "airBaltic" piedāvājumu. Atbilstoši tam viņi būtu jaunais aviācijas pakalpojumu nodrošinātājs Tallinā. Vienlaikus tas būtu izmaksājis valstij trīs reizes vairāk nekā jauna uzņēmuma izveidošana. Darbojoties ar [jaundibināto] uzņēmumu "Nordic Aviation Group", mēs varam garantēt gaisa satiksmes pakalpojumus par zemu cenu," preses konferencē sestdien vakarā sacīja ministrs.

"Nordic Aviation Group" var Igaunijā darboties efektīvāk un lētāk nekā "airBaltic", uzskata ministrs.

Sadarbībā ar pieciem Eiropas lidojumu operatoriem Igaunijas jaunā nacionālā lidsabiedrība "Nordic Aviation Group", kuru izveidojusi valdība, svētdien sāka piedāvāt tiešos lidojumus no Tallinas.

Ziņots, ka pēc Eiropas Komisijas (EK) secinājuma, ka Igaunijas valsts sniegtais atbalsts aviokompānijai "airBaltic" ir konkurenci kropļojošs un negodīgs pret citām aviokompānijai, kas šādu atbalstu nesaņem, "Estonian Air" nolēma pārtraukt savu darbību. EK lika aviokompānijai atmaksāt Igaunijas valstij iepriekš saņemtos 85 miljonus eiro, kā arī samaksāt procentus. Turklāt EK liedza "Estonian Air" saņemt 40 miljonu lielu finansējumu resktrukturizācijai. Aviokompānijai nebija tik lielu līdzekļum lai atmaksātu agrāk no valdības saņemto finansējumu, tāpēc tā savu darbu pārtrauca.

Uzreiz svētdien darbu sāka jauna Igaunijas dibināta kompānija "Nordic Aviation Group".

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti