Igaunijas kompānija izveido tiešos reisus no Tallinas ostas uz alkohola veikalu Valkā un Ainažos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Igaunijas transporta pārvadājumu kompānija "Raihan Group" sestdien sāks tiešos autobusa reisus no Tallinas ostas D termināļa uz alkoholisko dzērienu veikalu "Alko1000" Valkā un Ainažos.

Plānots, ka autobusi maršrutos kursēs reizi nedēļā.

"Patiesībā tā ir sadarbības ar veikalu "Alko1000" izpausme, pašlaik vairāk neko komentēt nevaru. Cerams, ka izdosies. Ir vides reklāma, bet, iespējams, kaut kas mainīsies, mums tam laiks vēl ir," aģentūrai BNS sacīja "Raihan Group" valdes loceklis Hanness Lehtoja.

Biļetes var iegādāties "Raihan" mājaslapā, un autobusa brauciens no Tallinas uz 240 kilometru attālo Valku vai 195 kilometrus attālajiem Ainažiem maksā 45 vai 55 eiro.

Sestdienas vakarā autobusi, kuru maršrutā nav nevienas citas pieturas, atgriezīsies Tallinas ostā. Pie veikaliem pasažieriem būs viena stunda laika, lai iepirktos, bet atpakaļceļā viena stunda ir paredzēta pusdienām.

"Alko1000" Valkas veikala vadītājs Mēliss Reiljans aģentūrai BNS sacīja, ka 99% veikalu Latvijā klientu ir Igaunijas iedzīvotāji, kas Latvijā iegādājas alkoholiskos dzērienus, jo akcīzes nodokļa politikas atšķirību dēļ tie mūsu valstī ir lētāki.

"Mēs paplašinājām Valkas veikalu, radījām apmēram 300 kvadrātmetru papildu telpu. Mēs arī iekļāvām sortimentā pārtiku - dažādas mērces un čipsus, lai cilvēki varētu ieturēties pa ceļam," viņš teica un apstiprināja, ka plānots ieviest regulārus autobusu maršrutus no Tallinas uz Valkas "Alko1000" veikalu.

Jau vēstīts, ka šogad februārī Igaunijā akcīzes nodoklis alkoholam tika paaugstināts par 15%, bet tuvāko gadu laikā plānots turpināt celt akcīzes nodokli alkoholam. Tas gan Igaunijā izpelnījies alkohola ražotāju un tirgotāju kritiku.

Saistībā ar alkohola cenas pieaugumu Igaunijā arvien vairāk tās iedzīvotāju šķērso robežu un alkoholiskos dzērienus iegādājas Latvijā, kur tie ir krietni lētāki.

Tādējādi Igaunijas valsts budžets zaudē ieņēmumus un tiek norādīts, ka netiek sasniegts mērķis ar augstiem nodokļiem mazināt alkohola patēriņu valstī.

Iepriekš Tallinas ostā ieradās daudz pasažieru no Somijas, kuri izmantoja iespēju Igaunijā iegādāties alkoholiskos dzērienus, kas bija lētāki nekā Somijā, tomēr pēc akcīzes nodokļa celšanas Igaunijā cenas atšķirība vairs nav tik liela.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti