Igaunijas banka «Eesti Krediidipank» slēgs filiāli Latvijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Igaunijas bankas "Eesti Krediidipank" padome nolēmusi slēgt bankas filiāli Latvijā, lēmumu pamatojot ar stratēģijas maiņu un koncentrēšanos uz bankas pakalpojumu sniegšanu tikai vietējā tirgū.

"Eesti Krediidipank" Latvijas filiāle darbu turpinās līdz 14.jūnijam, bet no 31.marta tā vairs nepieņems jaunus klientus un noguldījumus.

Latvijas filiāles vadītājs Artūrs Toms informēja, ka bankai Latvijā ir apmēram 1200 klientu, kas līdz maija beigām var pārcelt kontu uz citu banku.

"Eesti Krediidipank" Latvijas filiālē strādā 17 cilvēku, kuru darba līgumi tiks lauzti ne vēlāk kā šā gada beigās.

"Eesti Krediidipank" vadītājs Marguss Rings norādījis, ka Latvijas filiāle tiek slēgta, jo tiek īstenota bankas darbības reorganizācija. ""Eesti Krediidipank" kopš janvāra ir jauni īpašnieki, kuru mērķis ir izveidot spēcīgu banku, kas koncentrējas uz Igaunijas tirgu. No šī rudens mēs strādāsim partnerībā ar Igaunijas lielāko mazumtirdzniecības tīklu ar "Coop Pank" nosaukumu. Filiāle Latvijā neatbilst mūsu jaunajai stratēģijai un tādēļ "Krediidipank" padome nolēma slēgt filiāli," paskaidroja Rinks.

Šīs izmaiņas neietekmēs klientus Igaunijā.

Jau vēstīts, ka janvāra beigās Igaunijas banka "Inbank" un mazumtirdzniecības grupa "Coop Eesti" iegādājas attiecīgi 25% un 59,7% "Eesti Krediidipank" akciju. Jaunie īpašnieki paziņoja, ka līdz šā gada rudenim "Eesti Krediidipank" darbu turpinās ar pašreizējo nosaukumu, bet pēc tam tās nosaukums būs "Coop Pank".

Krievijas finanšu grupā VTB ietilpstošais uzņēmums "BM-Bank" sev piederošos 59,7% "Eesti Krediidipank" akciju pārdevis "Coop Eesti" par 0,8 miljardiem rubļu (13 miljoniem eiro).

"Coop" veido 19 kooperatīvi ar 80 tūkstošiem īpašnieku, un tirdzniecības tīklam ir 600 tūkstoši lojālu klientu.

"Eesti Krediidipank" ir viena no vecākajām bankām Igaunijā, bez nosaukuma maiņas strādājot kopš Igaunijas neatkarības atgūšanas. To dibināja bijušais Igaunijas centrālās bankas prezidents Reins Otsasons un vietējie uzņēmēji. "Eesti Krediidipank" koncerna peļņa 2016.gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 1,743 miljoni eiro. Savukārt bankas aktīvi pagājušā gada beigās bija 290,17 miljonu eiro apmērā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti