Igaunijas banka «Eesti Krediidipank» nonāk ASV sankciju sarakstā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

ASV Finanšu departaments šonedēļ "melnajā sarakstā" iekļāvis vēl vairākas Krievijas kompānijas un personas, paplašinot sankcijas par Krimas okupāciju un aneksiju. Jaunajā sarakstā minēta Igaunijā reģistrētā banka "Eesti Krediidipank", kuras filiāle darbojas arī Latvijā.  

Igaunijas banka ASV sankcijām tika pakļauta tāpēc, ka tās vairākuma akcionārs ir Krievijas "BM Bank", kas kontrolē nepilnus 60% "Eesti Krediidipank" akciju.

Sankcijas pret "BM Bank" ASV noteica jau 2014.gadā. Igaunijas bankas pārstāvis piektdien paskaidroja, ka ASV sankcijas bija vērstas pret visiem "BM Bank" meitasuzņēmumiem jau iepriekšējā direktīvā, bet šoreiz varas iestādes acīmredzot vēlējās uzskaitīt pēc nosaukuma tās ārvalstu bankas, kurās "BM Bank" aktīvi pārsniedz 50% – lai ASV kompānijām un privātpersonām būtu vieglāk sekot līdzi sankciju īstenošanai.

“Eesti Krediidipank” apgalvo, ka jaunais saraksts neietekmēšot tās klientus un ikdienas darbību, jo banka neplāno izlaist obligācijas ASV investoriem.

Tomēr, neraugoties uz šo iedrošinājumu, ASV Finanšu departamenta paziņojums piesaistījis Latvijas Finanšu un kapitāla tirgus komisijas uzmanību, jo “Eesti Krediidipank” filiāle darbojas arī mūsu valstī. Komisija par šo jautājumu sazinājusies ar Igaunijas banku uzraugu, lai saņemtu informāciju par situācijas attīstību.

Nepilni 60% “Eesti Krediidipank” akciju pieder “Bank Moskvi” reorganizācijā izveidotajai "BM-Bank", vēl pa 10% – bankai “Nordea Bank Finland” un diviem Luksemburgā un Britu Virdžīnās reģistrētajiem uzņēmumiem. Pa pieciem procentiem akciju kontrolē kāda Austrijā reģistrētā banka un Igaunijas kompānija “Radio Elektroniks”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti