Igaunijai pietrūkst 400 miljoni eiro, lai īstenotu «Rail Baltica» projektu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Igaunijai trūkst aptuveni 400 miljoni eiro, lai varētu īstenot dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" projektu, paziņojis Igaunijas ekonomikas un infrastruktūras ministrs Tāvi Āss.

Viņš arī atzina, ka projekta pabeigšana var aizkavēties par četriem gadiem. Tomēr joprojām esot mērķis nodrošināt, lai 2026. vai 2027. gadā sāktu kursēt ātrvilciens starp Tallinu un Rīgu.

Arī par projekta īstenošanu Igaunijā atbildīgā uzņēmuma "Rail Baltic Estonia" valdes priekšsēdētājs Tenu Grinbergs šonedēļ paziņoja, ka to vairs nav iespējams pabeigt līdz sākotnēji noteiktajam termiņam – 2026. gadam – un līnijas pabeigšana būs jāatliek līdz desmitgades beigām.

Lietuvas amatpersonas šonedēļ pavēstīja, ka Lietuvai jāīsteno sava apņemšanās uzbūvēt dzelzceļa līniju "Rail Baltica" līdz 2026. gada beigām, ieskaitot posmu no Kauņas līdz Viļņai.

Latvijā starptautiskās dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" projekta īstenošana norit atbilstoši plānotajam, tostarp patlaban prioritārais ir dienvidu virziens līdz Lietuvas robežai, aģentūrai LETA pavēstīja satiksmes ministrs Tālis Linkaits (Jaunā konservatīvā partija).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti