Igaunija rīko virtuālu Trīs jūru iniciatīvas samitu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Pirmdien, 19. oktobrī, attālinātā formātā norisināsies Trīs jūru iniciatīvas samits, ko organizē Igaunija. Sanāksmes rīkotāji vēlas sekmēt Austrumeiropas un Centrāleiropas valstu sadarbību investīciju piesaistē un infrastruktūras projektu īstenošanā. Samitā piedalīsies arī Latvijas prezidents Egils Levits.

Igaunijas organizētajā samitā piedalīsies Baltijas valstu, Vācijas, Polijas, Rumānijas, Ungārijas un Slovēnijas prezidenti, par konkurenci atbildīgā Eiropas Komisijas viceprezidenta Margrēte Vestagere, ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo un vēl vairākas augsta līmeņa amatpersonas.

Pasākuma namamāte Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida norādījusi, ka Trīs jūru iniciatīva palīdz sekmēt investīciju pieplūdumu reģionam, kas esot viens no ekonomiski visstraujāk augošajiem Eiropā. Investīcijas esot nepieciešamas, lai attīstītu transporta un enerģētikas koridorus starp reģiona valstīm un samazinātu to atpalicību no Rietumeiropas.

Kaljulaida arī uzskata, ka Trīs jūru iniciatīva ir viens no pēdējo gadu pozitīvākajiem piemēriem transatlantiskās sadarbības sekmēšanā. Tā arī palīdzot stiprināt Eiropas Savienības vienotību.

Trīs jūru iniciatīva apvieno 12 Eiropas Savienības dalībvalstis, kas ir izvietotas ap Baltijas, Melno un Adrijas jūru. Iniciatīvas mērķis ir realizēt dažādus infrastruktūras projektus, lai labāk savienotu Eiropas Savienības dalībvalstis no Bulgārija līdz Igaunijai.

Latvijas organizācija "Altum" jau norādījusi, ka Trīs jūru valstu investīciju fonds varēs palīdzēt lieliem un nozīmīgiem komerciāli pamatotiem Latvijas projektiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti