Igaunijā paredzēts celt minimālo algu līdz 654 eiro mēnesī, skolotājiem minimālā alga būs 1412 eiro mēnesī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Igaunijas arodbiedrības vienojušās ar darba devējiem, ka Igaunijā no nākamā gada minimālā alga būs 654 eiro mēnesī (pirms nodokļiem). Tas ir par 70 eiro vairāk, nekā bija līdz šim. Minimālā stundas likme tiks palielināta no 3,48 uz 3,86 eiro.

Minimālā alga līdz 584 eiro mēnesī tika pacelta 2020. gada sākumā, bet šogad plānotais pielikums izpalika Covid-19 pandēmijas dēļ.

Tagad par minimālās algas celšanu vienojusies Igaunijas Arodbiedrību savienība ar Darba devēju konfederāciju. Šis lēmums vēl jāapstiprina Igaunijas valdībai, bet valdība parasti ņem vērā sociālo partneru ieteikumus.

Lietuvā minimālā alga ir 642 eiro mēnesī, bet no 1. janvāra to plānots paaugstināt līdz 730 eiro mēnesī. Latvijā pašlaik minimālā alga ir 500 eiro mēnesī. Saeimas Budžeta un finanšu komisija trešdien neatbalstīja priekšlikumu par minimālās algas paaugstināšanu līdz 630 eiro mēnesī.

Igaunijā tikmēr ir pieņemts lēmums paaugstināt skolotāju minimālo algas likmi līdz 1412 eiro mēnesī (pirms nodokļiem). Savukārt vidējā Igaunijas skolotāju alga nākamgad varētu sasniegt 1653 eiro mēnesī, ziņo ERR.ee.

Latvijā pedagogu minimālā algas likme ir 830 eiro mēnesī, bet pirmsskolas izglītības pedagogiem tā ir 872 eiro mēnesī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti