Igaunijā bažas par būtisku dzelzceļa kravu sarukumu no Krievijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Igaunijas tranzīta sektors gatavojas sarukumam, jo Krievija varētu būtiski samazināt tranzīta pārvadājumus, vēsta Igaunijas sabiedriskais medijs Err.ee.

Jau vairākus gadus Krievijas kravu tranzīts caur Igauniju sarūk. To apjomu samazinājums uz pusi varētu būt smags trieciens valsts dzelzceļa un ostu nozarei un varētu nozīmēt arī nepieciešamību atlaist darbiniekus.

Tāpēc kaimiņvalsts dzelzceļa uzņēmuma vadība šonedēļ devusies uz pārrunām Maskavā, kur plāno apspriest iespējas par papildus kravām.

Turklāt Krievijas dzelzceļa pārvadājumu samazinājums vieš bažas arī par kravu apjomu sarukumu atsevišķās ostās. Arī tas varētu nozīmēt darbinieku atlaišanu. Tikmēr Tallinas ostā uzskata, ka spēs atgūties no šāda trieciena uz lielāka pasažieru pārvadājumu rēķina.

Igaunijas eksperti gan nesteidz šādu sarukumu saistīt ar politiskiem jautājumiem, bet gan norāda uz sarežģījumiem Krievijas ekonomikā.

Ziņots arī par Krievijas kravu tranzīta sarukumu Latvijā, kura dēļ “Latvijas dzelzceļš” šogad pirmajā ceturksnī ir pārvadājis par 20,6% mazāk kravu, bet Rīgas brīvostā kravu apjoms samazinājies par 14%. Taču šī gada prognozes pagaidām ir piesardzīgi optimistiskas.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti