Dienas ziņas

Latgalē piemin atbrīvošanas kauju simtgadi

Dienas ziņas

Riepu kaudzes pie atkritumu konteineriem

Igauņi degvielu joprojām iegādājas Latvijā

Igauņi joprojām iegādājas degvielu Latvijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Pieaugot akcīzes nodoklim, šogad automašīnas bākas piepildīšana izmaksās dārgāk. Arī Lietuvā šogad vērojams degvielas cenas kāpums, taču tur joprojām cena ir zemāka nekā Latvijā. Savukārt Igaunijā akcīze šogad nav mainījusies, tomēr degviela tur joprojām dārgāka  nekā Latvijā. Tāpēc daudzi Igaunijas pierobežas iedzīvotāji izmanto iespēju spēkratus uzpildīt benzīntankos Latvijā.    

Apmeklējot degvielas uzpildes stacijas Igaunijas pierobežā Valgā, informatīvie tablo vēsta, ka degvielas cenas šeit tuvojas 1,40 eiro robežai par litru, citā benzīntankā jau pat pārsniedz šo to. Ne par velti, uzkavējoties tur, kādu laiku nav sastopāms neviens, kurš būtu gatavs uzpildīt sava auto bāku.

“Igaunijā degvielas cenas ir nepieņemami augstas, toties algas salīdzinājumā ar Eiropu mums ir krietni mazākas. Eiropā viss ir krietni lētāks, tai skaitā arī Latvijā, tāpēc uzpildīties arī braucam uz Latviju,” atzina Valgas iedzīvotājs Leonīds.

Valgas iedzīvotājs Aleksandrs savukārt norādīja, ka “Latvijā degviela pagaidām ir lētāka, tāpēc jābrauc tur uzpildīties, Igaunijā tās izmaksas ir krietni dārgākas”. Viņš degvielu pērk Latvijā. “Protams, man visi pazīstamie pērk Latvijā,” atzina Aleksandrs.

Tikmēr robežai tuvākajā degvielas uzpildes stacijā Latvijā valda krietni lielāka rosība. Tur brīžiem pat veidojas automašīnu rinda. Manāmi spēkrati gan ar Latvijas, gan Igaunijas valsts numura zīmēm.

No kaimiņvalsts iebraukušie jau pamanījuši, ka ar jauno gadu degviela kļuvusi dārgāka.

“Skatos, ka dārgāk ir kļuvis. ... Protams, labāk bija, kad degviela bija lētāka,” sprieda Valgas iedzīvotājs Jurijs. Viņš degvielu Latvijā iegādājas, jo “Igaunijā ir vēl dārgāk, bet braukt vajag diezgan daudz, es tepat blakus dzīvoju, tādā ziņā man problēmu nav”.

Valgas iedzīvotājs Deniss arī pamanījis, ka degviela Latvija kļuva nedaudz dārgāka, tomēr aizvien lētāka nekā “pie mums, es šeit pat blakus dzīvoju, man ir ērti atbraukt”.

Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas apkopotā informācija liecina, ka šobrīd Igaunijā dīzeļdegviela maksā vidēji par 7 centiem litrā dārgāk nekā Latvijā. Savukārt Lietuvā tā ir vidēji par 7 centiem lētāka.

“Prognozējam, ka saglabāsies tāpat kā iepriekš, ka iedzīvotāji no Igaunijas brauks uzpildīties uz Latviju, jo Latvijā aizvien ir degviela lētāka nekā Igaunijā. Bet Latvijas-Lietuvas pierobežā latvieši uzpildīsies Lietuvā, jo tur degviela ir lētāka nekā pie mums,” norādīja Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas izpilddirektore Ieva Ligere.

Visdrīzāk, arī starptautiskie pārvadātāji turpinās iepirkt degvielu Lietuvā, kur tā ir lētāka. Tāpēc Latvijas Degvielas tirgotāju asociācija vēlētos panākt, lai nākotnē Latvijas degvielas akcīzes likmes tiktu sinhronizētas ar Lietuvā noteikto.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti