Panorāma

Hospiss.lv sāk akciju "Atelpa savējiem"

Panorāma

Krustpilī vienā dienā atvēra, nākamajā – aizvēra

Skaistumkopšanas saloni gatavojas atvērt durvis

Ievērojot Covid-19 noteikumus, skaistumkopšanas saloni gatavojas vērt durvis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Durvis vērt gatavojas skaistumkopšanas saloni. Tie no 1. marta, ievērojot stingrus drošības noteikumus, varēs pieņemt klientus. Cik gatavi ir skaistumkopšanas speciālisti darbam, ievērojot visus Covid-19 izplatības ierobežojošos pasākumus? 

“Esam sagādājuši “FFP” respiratorus, klientiem maskas, ja nu aizmirsīsies, bezkontakta termometrus, roku dezinficētājus,” norādīja skaistumkopšanas salona vadītāja Maija Eberliņa.

Viņa uzskaita, kā viņas vadītā salona darbinieki jau sagatavojušies klientu uzņemšanai: “Logi ir ar labu ventilāciju, tas tagad ir zelta vērtē. (..) Frizētava ir sadalīta zonās, no astoņiem  meistariem strādās trīs.”

Eberliņas salons jau pavasarī rūpīgi ievērojis noteikumus, taču tagad prasības kļuvušas stingrākas. Klientu interese par iespēju saņemt pakalpojumus esot liela.

“Prieks, ka mūsu klienti neizmantoja pagrīdes pakalpojumus,” sacīja salona vadītāja. 

No 1. marta būs atļauti friziera, bārddziņa, manikīra un pedikīra pakalpojumi, bet, situācijai uzlabojoties, varētu ļaut atvērt arī pirtis, sāls istabas, peldbaseinus un solārijus. Nākamie varētu būt pakalpojumi, kas ietver ķermeņa kopšanu un  masāžas.

"Šobrīd gan situācija ir pietiekami nopietna, lai ietu ar lielākiem soļiem, tādēļ lēmumi tiek pieņemti pakāpeniski, soli pa solim, lai nerastos situācija, ka atkal jāatgriežas pie pilnīgiem aizliegumiem, tādēļ gan klienti, gan pakalpojumu sniedzēji aicināti ievērot visas drošības prasības, un klienti aicināti izvērtēt atļauto pakalpojuma nepieciešamību,” skaidroja Veselības inspekcijas pārstāve Šarlote Hāznere.

To, vai skaistumkopšanas salonos tiek ievērota epidemioloģiskā drošība, kontrolēs Valsts policija, kas sola vispirms veikt preventīvas pārrunas.

Pavisam skaistumkopšanas pakalpojumu nozarē ir nodarbinātas 8715 personas, bet uzņēmumu skaits sasniedz 2663. Nākamnedēļ, 1. martā, darbu varēs atsākt 59% no nozarē esošajām juridiskajām personām, kā arī 74% fizisko personu, kas sniedz skaistumkopšanas pakalpojumus. 

KONTEKSTS:

Valdība lēmusi, ka no 1. marta atsevišķu skaistumkopšanas pakalpojumu sniedzēji – frizieri, podologi, kā arī manikīra un pedikīra speciālisti – pēc teju divu mēnešu piespiedu dīkstāves varēs atsākt darbu. Vienlaikus noteiktas papildu prasības drošai pakalpojumu sniegšanai, kā arī kontroles pasākumi. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti