Rīta Panorāma

Intervija ar čellu trio "Melo-M"

Rīta Panorāma

Kā atpazīt viltotas eiro banknotes?

Intervija ar veselības ministru Gunti Belēviču un Valdi Keri

Iespējas papildu naudai veselības aprūpei Keris redz Latvijas maksājumos aizdevējiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Viens no avotiem, no kura varētu būt papildu finansējums veselības aprūpei, ir procentu maksājumi starptautiskajiem aizdevējiem, tā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam „Rīta Panorāma” sacīja Veselības un sociālo darbinieku arodbiedrības  priekšsēdētājs Valdis Keris.

„Viens avots ir procentu maksājumi tam aizdevumam, ko Latvija saņēmusi no starptautiskajiem aizdevējiem jeb tā dēvētā „troika”: Eiropas Komisijas (EK), Eiropas Centrālā bankas un Starptautiskais Valūtas fonds (SVF). Ir vairāki starptautiski apstākļi, kas šādu avotu padarītu īpaši pieejamu. Viens apstāklis ir tāds, ka Eiropas Parlaments šī gada sākumā pieņēma ziņojumu par to, ka minētā „troika” ir pieļāvusi vairākus nopietnus pārkāpumus finanšu krīzes laikā, slēdzot memorandus par aizdevumu ar dalībvalstīm,” skaidroja Keris.

Tādēļ, Kera ieskatā, Latvijai būtu jāvienojas ar EK „uz minētā parlamenta lēmuma pamata, izmantojot to, ka Latvija ir daudz cietusi un viens no EK augstiem ierēdņiem ir no Latvijas, būtu tikai taisnīgi izpildīt parlamenta lēmuma otro daļu, proti, darīt visu iespējamo, lai mazinātu negatīvās sekas”.

Savukārt pret to iebilda veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS), norādot, ka valdība nolēmusi palikt pie 1% budžeta deficīta.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti