Iespējams, apstiprināti ievedmuitas tarifi vairākām ASV precēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis noteikušas ievedmuitu vairākām no ASV importējamo preču grupām. Lēmums pieņemts, reaģējot uz Vašingtonas noteiktajiem muitas tarifiem tēraudam un alumīnijam.

Saskaņā ar neapstiprinātu informāciju, ar nodokļiem tiks aplikti no ASV importētie motocikli, viskijs, džinsu bikses un vairāki citi ražojumi. Katru gadu blokā tiek ievestas šīs preces 2,8 miljardu eiro vērtībā. Brisele sarakstu izstrādājusi jau martā, kad ASV prezidents Donalds Tramps pirmo reizi pauda ideju par muitas tarifiem, bet lēmums tikšot pieņemts tuvāko dienu laikā.

Jaunie muitas tarifi varētu stāties spēkā nākamajā mēnesī. Anonīma amatpersona žurnālistiem arī pavēstīja, ka par šo plānu ir informēta Pasaules Tirdzniecības organizācija.

KONTEKSTS:

ASV ir nonākušas asas kritikas centrā pēc tam, kad 1.jūnijā stājās spēkā jaunas nodevas no ES, Kanādas un Meksikas ievestajam alumīnijam un tēraudam. Kanādā notikušajā G7 valstu finanšu ministru tikšanās laikā ASV tika nosūtīts skaidrs signāls par sabiedroto neapmierinātību ar šādu lēmumu, pieprasot Trampam šos negodīgos tarifus atcelt.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti