Iesniedz sūdzību par konkurences ierobežošanu «Latvijas dzelzceļa» iepirkuma procedūrā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Būvuzņēmums "BMGS" vērsies Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) ar sūdzību par "Latvijas dzelzceļa" rīkotā iepirkuma "Daugavpils Šķirošanas stacijas attīstība: būvniecība" procedūru, informēja uzņēmumā.

"BMGS" uzskata, ka iepirkuma komisija ir pārkāpusi Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkuma likuma prasības attiecībā uz iepirkuma dokumentācijas grozījumiem, kā arī tehniskās prasības ir uzskatāmas par diskriminējošām un konkurenci ierobežojošām.  

Sūdzība balstīta uz sekojošiem argumentiem: 

  • Pasūtītājs, sniedzot atbildes uz ieinteresēto piegādātāju jautājumiem, faktiski ir grozījis iepirkuma dokumentāciju, neveicot atbilstošu procedūru;
  • Pasūtītājs, sniedzot atbildes uz ieinteresēto piegādātāju jautājumiem, nosaka nekonkrētas un dažādi interpretējamas prasības;
  • Konkrēta ražotāja tehnoloģijai nav pieļauta ekvivalenta tehnoloģija, tādējādi pārkāpjot Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkuma likumu.

"Iepirkuma dokumentācijā pasūtītājs norādījis tādas prasības saistībā ar lēninātājiem, kurām atbilst tikai viena sistēmas ražotāja piedāvājums. Lai iepirkumu procedūra būtu atbilstoša godīgas konkurences pamatprincipiem, dokumentācijā pasūtītājam būtu jānodefinē mērķis/rezultāts, kuru jāsasniedz uzņēmējam projekta īstenošanas gaitā, nevis jāapraksta noteikta ražotāja tehnoloģija (kas ir unikāla) noteikta mērķa sasniegšanai. Kā arī būtu vismaz jānorāda, ka ir pieļaujams ekvivalents risinājumus, taču šādu norādi pasūtītājs nav iekļāvis, kas liek domāt par īpašu priekšrocību radīšanu vienam ražotājam un piegādātājam. Turklāt šajā gadījumā ekvivalents risinājums nemaz neeksistē," situāciju komentēja "BMGS" valdes priekšsēdētāja Svetlana Afanasjeva.
 
"BMGS" ir lūdzis IUB:
 
1.    Pieņemt izskatīšanai iesniegumu un ierosināt administratīvo lietu;
2.    Aizliegt pasūtītājam "Latvijas dzelzceļš" slēgt iepirkuma līgumu ar atklāta konkursa  "Daugavpils Šķirošanas stacijas attīstība: būvniecība" uzvarētāju;
3.    Uzdot pasūtītājam grozīt iepirkuma dokumentāciju, izsakot konkrētu Tehnisko prasību punktu tādā redakcijā, kā norādīts pasūtītāja 2019.gada 12.augusta skaidrojumā;
4.    Uzdot pasūtītājam grozīt iepirkuma dokumentāciju, norādot, ka prasītajām gumijas atsperēm var tikt piedāvāts ekvivalents risinājums, un norādot ekvivalences kritērijus – pieļaujamo trokšņa līmeni un energoefektivitāti. 

KONTEKSTS:

Par "Latvijas dzelzceļa" iepirkumu teju 36 miljonu eiro vērtībā, kurā meklē Daugavpils šķirošanas stacijas būvnieku, sūdzības bija iesniegtas jau iepriekš. Iepirkuma uzvarētājam būtu jāizveido infrastruktūra, lai katru dienu apkalpotu vairākus tūkstošus vilcienu vagonu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti