Iepirkumu uzraugi aptur Salu tilta pārbūves otrās kārtas konkursu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) aizliedzis Rīgas domes Satiksmes departamentam slēgt iepirkuma līgumu slēgtā konkursā par Salu tilta pārbūves otro kārtu, liekot veikt grozījumus konkursa nolikumā, liecina IUB 10.jūnija lēmums.

Uzņēmums AS „BMGS”, kas vērsās IUB ar sūdzību par konkursa nolikumu, apstrīd konkursa prasību galvenajam būvdarbu vadītājam par iepriekšējo pieredzi divu būvju ar kopējo garumu 400 metri izbūvē, kas veikta viena objekta ietvaros. Iepirkumu birojs izvērtējot šo prasību, atzinis, ka tas nav pamatos un ir atceļams.

Iepirkumu uzraudzības biroja vadītāja Dace Gaile
00:00 / 00:54
Lejuplādēt

Tāpat apstrīdēta konkursa nolikumā noteiktā četru objektu apvienošana vienā iepirkuma procedūrā. IUB gan norāda, ka šī konkursa nolikuma daļa nepamatoti neierobežo konkurenci kontekstā ar piegādātāju brīvas konkurences principu. Līdz ar to šī sūdzības daļa nav uzskatāma par nepamatotu.

Līdz ar to IUB liek grozīt konkursa nolikumu attiecībā uz sūdzības pirmo daļu. Šo lēmumu gan var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā.

Ziņots, ka 2014.gada maijā konkursā par Salu tilta renovāciju uzvarējusi pilnsabiedrība "LNK Industries Group". Gadu vēlāk izrādījās, ka Salu tilta rekonstrukcijas darbi sākotnēji plānoto nepilnu deviņu miljonu eiro vietā izmaksās par diviem miljoniem eiro vairāk. Tas skaidrots ar jauniem darbiem, ko iepriekš neesot bijis iespējams paredzēt. 

Savukārt pagājušajā nedēļā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) veica virkni kratīšanu un aizturēti tika vairāki būvkompānijas "LNK Industries" darbinieki. Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, uzņēmumā atklāja - KNAB veiktās izmeklēšanas darbības pret "LNK Industries" darbiniekiem veiktas saistībā ar Rīgas domes iepirkumu par papildu darbiem Salu tilta rekonstrukcijā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti