Iepirkumā par autobusu pārvadājumiem sešās daļās sludinās jaunu konkursu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Autotransporta direkcijas Iepirkumu komisija, izpildot Iepirkumu uzraudzības biroja lēmumā norādīto, ir pārvērtējusi rezultātus konkursam par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu ar autobusiem līdz 2030. gadam. Tādējādi maršrutu tīkla daļā “Ventspils” uzvarētājs ir mainījies, bet sešās daļās tiks sludināts atkārtots konkurss.

Autotransporta direkcija informēja, ka saskaņā ar Iepirkumu uzraudzības biroja norādēm neviens no pretendentu sagatavotajiem piedāvājumiem neatbilda konkursa nolikuma un/vai tehniskās specifikācijas prasībām.

“Iemesls, kādēļ Iepirkumu komisijas lēmums tika mainīts, galvenokārt ir saistīts ar tehniskā piedāvājuma precizēšanu. Lai nodrošinātu iespējami lielu konkurenci konkursā, Iepirkumu komisija pieļāva atsevišķu tehniskā piedāvājuma punktu precizēšanu, piemēram, ļaujot precizēt autobusu izlaides, bet neļaujot mainīt autobusu skaitu, tomēr Iepirkumu uzraudzības birojs lēmumā norādīja, ka šādi precizējumi nav pieļaujami,” paziņojumā medijiem norādīja  Autotransporta direkcijas Juridiskās daļas vadītāja Vizma Bahareva.

Tādējādi Iepirkumu komisija ievēroja visas Iepirkumu uzraudzības biroja norādes un rezultātus pārvērtēja, atzīstot lielu daļu piedāvājumu par neatbilstošiem konkursa nolikumam.

Sešās maršrutu tīkla daļās – “Talsi, Tukums”, “Jelgava, Dobele”, “Valmiera, Valka, Smiltene”, “Gulbene, Alūksne, Balvi”, “Madona” un “Rēzekne, Ludza” – konkurss tiks sludināts atkārtoti,

Sākotnēji iesniegtie pretendentu piedāvājumi neatbilda konkursa nolikuma un/vai tehniskās specifikācijas prasībām. Plānots, ka konkurss tiks izsludināts mēneša laikā.

Savukārt maršrutu tīkla daļā “Ventspils”, pārvērtējot konkursa rezultātus, par uzvarētāju atzina apvienību SIA “Sabiedriskais autobuss” un AS “Nordeka”. Pirms tam par uzvarētāju tika atzīts pretendents AS “Talsu autotransports”.

Iepirkumu uzraudzības birojam lēmums par pārvērtētajiem konkursa rezultātiem jāsniedz viena mēneša laikā. Savukārt pretendenti pārsūdzību Iepirkumu uzraudzības birojā par šo Iepirkumu komisijas lēmumu var iesniegt 10 dienu laikā.

Autotransporta direkcijas vadītājs Kristians Godiņš Latvijas Radio pastāstīja, ka visās iepirkuma daļās ir saņemti piedāvājumi, tāpēc pasažieri bez autobusiem nepalikšot.

Autotransporta direkcijas vadītājs Kristians Godiņš
00:00 / 01:06
Lejuplādēt

Tikmēr daļā maršrutu no nākamās vasaras beigām sāksies jaunie desmit gadu līgumi, kuros jānodrošina jauni autobusi un virkne ērtību pasažieriem. Vairākās Latvijas vietās gan ērtības nāksies gaidīt līdz 2022. gadam, jo pēc iepirkumu uzraugu iebildēm Autotransporta direkcijai jāizsludina jauni konkursi.

Godiņš gan nepiekrita, ka šis konkurss būtu saucams par izgāzušos: “Noteikti nē, bet to, ka konkurss ir salīdzinoši sarežģīts, ņemot vērā gan apjomu, gan iesaistīto pušu intereses, gan ņemot vērā to, ka uzņēmumi pieraduši – ja neuzvar, tad pārsūdz. Un process ir ievilcies. Jāņem vērā, ka tas tiešām ir sarežģīts konkurss.”

KONTEKSTS: 

Konkursa par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu no 2021. gada noteikti uzvarētāji 12 maršrutu tīklos no kopumā 16, bet par četrām maršrutu tīkla daļām nolemts rīkot atkārtotu konkursu. Līdz maija beigām IUB iesniegtas kopumā 11 sūdzības konkursā par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu no 2021. gada. Bet jūlijā direkcija izsludinājusi atkārtotu konkursu sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanai no 2021. līdz 2030. gadam četrās maršrutu tīkla daļās. Vēlāk IUB lika pārskatīt pusi no autobusu pārvadājumu konkursa rezultātiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti