Ārpus Rīgas

Kartupeļu audzētāju asociācijas vadītāja Aiga Kraukle par kartupeļu stādīšanu

Ārpus Rīgas

Rēzeknes kultūras un atpūtas parkā gaidāmas pārmaiņas

Iekārtu komplektētājs «Euro DK» ar loģistikas centru Liepājā audzēs muskuļus

Iekārtu komplektētājs «Euro DK» ar loģistikas centru Liepājā audzēs muskuļus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Liepājā ievērojamas pārmaiņas piedzīvos inženiertehnisko iekārtu komplektēšanas uzņēmums "Euro DK". Izmantojot  nodokļu atlaides un pieejamo Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) pārvaldes statusu, uzņēmums tupina savu attīstību un šobrīd būvē loģistikas centru savām vajadzībām. Jaunais loģistikas centrs ne tikai nodrošinās plašākas iespējas uzņēmumam, bet pakāpeniski veicinās darbaspēka pieaugumu.

"Euro DK" uzņēmuma dibinātāji ir liepājnieki, kuri savulaik bijuši vieni no pirmajiem, kuri nodrošinājuši pilsētniekiem interneta iespējas.

Laikam ejot, domāts par biznesa attīstību nozarē, un šobrīd jau notiek darbs pasaules mērogā. Piemēram, iepērkot aprīkojumu Āzijā un vēlāk sakomplektēto nogādājot ASV. 

"Ilgu laiku nevarējām saprast, ar ko tieši nodarboties, bet, tā kā jau bija pieredze izmantot tieši dažādu interneta kompāniju iekārtas, sapratām, ka tieši šīs iekārtas būs mūsu nodarbošanās. Sākumā sadarbojāmies tikai ar Polijas izplatītājiem, vēlāk izdevās noslēgt līgumus ar ASV rūpnīcām, kurām ir komplektēšanas kompānijas Ķīnā. Tagad pārsvarā vedam no Ķīnas, no Āzijas valstīm," stāsta uzņēmuma valdes loceklis Vadims Kalējs. 

Preces konteineros un lielos daudzumos ar lidmašīnu tiek atvestas uz Liepāju. Vēlāk produkcija, piemēram, interneta modēmi, tiek nogādāti dažādas pasaules valstīs.

"(..) Kompānija nodarbojas ar dažādu inženiertehnisko un komunikāciju komponenšu komplektāciju pēc konkrēta klienta pasūtījuma. Viņi iepērk detaļas un vēlāk, nokomplektējot, nogādā konkrētam klientam. Uzņēmums pie mums vērsās ar vēlmi paplašināt savu uzņēmējdarbību - 2018.gadā nodrošinot ar darbu 21 cilvēku," par kompānijas specifisko darbību turpina Liepājas SEZ pārvaldnieks Jānis Lapiņš.

Lapiņš uzsver, ka uzņēmums plāno nodrošināt 21 darbavietu ar vidējo algu, kas pārsniedz 1200 eiro mēnesī.

Noslēdzot ieguldījumu līgumu ar Liepājas SEZ pārvaldi, uzņēmums var izmantot nodokļu atvieglojumus.

"Mainoties nodokļu politikai Latvijā, uzņēmums ir izanalizējis situāciju. Izmantojot ieguldījumu līgumu, uzņēmums var izmantot nodokļu atvieglojumus. (..) Uzbūvējot šo loģistikas centru un noliktavu, tas pilda SEZ sākotnējo uzstādījumu," teica Lapiņš.

Uzņēmuma līdzīpašnieks skaidro, ka meklētas dažādas iespējas, lai attīstītu uzņēmējdarbību, taču izvēlēts šāds scenārijs un bankas atbalsts.

"Arī Eiropas Savienības programmas meklējām, bet mūsu mērķiem tās neatbilda. Mēs sapratām, ka tas būs SEZ. Līdz ar to mēs varam ietaupīt ap 50%," atzina uzņēmuma valdes loceklis.

Uzņēmums ir arī viens no tiem, kas Latvijā nodrošina iespējas ar iekārtām pastiprināt esošo interneta pieejamību vietās, kur ir zināmas grūtības ar nepieciešamo jaudu. 65% uzņēmuma produkcijas nonāk Eiropas valstīs, bet mazāk par 5% – Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti