Dienas ziņas

Pamazām paaugstinās piena produktu cenas

Dienas ziņas

Cilvēki gūst smagus apsaldējumus

Uzņēmumam atjauno gāzes piegādi

Iekārtu glābšanai atjauno gāzes piegādi «Liepājas metalurgam»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Uzņēmums “Latvijas gāze” šomēnes atjaunojis dabasgāzes piegādi maksātnespējīgajam uzņēmumam “KVV Liepājas metalurgs”. Tā ir iespēja glābt tā ražošanas iekārtas no sala nodarītiem bojājumiem. 

Patlaban uzņēmumā strādā 147 cilvēki, kuri rūpnīcas cehus uztur dežūrrežīmā. Ar bažām un cerībām strādnieki gaida februāri, kad varētu sākties uzņēmuma mantas pārdošana.  

Drīz apritēs gads, kopš ražošanu apturēja pēdējā strādājošajā “Liepājas metalurga” cehā – velmētavā. Tomēr arī tagad tajā visu diennakti strādā cilvēki, lai uzturētu iekārtas dežūrrežīmā, pretējā gadījumā tās kļūtu tehniski nelietojamas.

Janvāra sākumā piedzīvotais bargais sals iekārtām varēja būt postošs, tomēr izdevies panākt vienošanos ar uzņēmumu “Latvijas gāze” par iepriekš parādu dēļ atslēgtās gāzes padeves atjaunošanu līdz apkures sezonas beigām.

Maksātnespējīgās AS “KVV Liepājas metalurgs” galvenais inženieris Egils Kupšis atzina, ka visu izdevās sakārtot pēdējā brīdī, bet veiksmīgi.  

Darbinieki apliecina, ka rūpnīcā visas iekārtas ir neskartas – nekas neesot izzagts vai salauzts. Šobrīd notiek uzņēmuma mantas vērtēšanas process, un janvāra beigās – februāra sākumā būs zināma tā cena.

To, vai ir potenciāli pircēji, uzņēmuma maksātnespējas administratora pārstāvis Dzintars Hmieļevskis šobrīd atteicās komentēt, jo pārdošanas process vēl nav sācies. Zināms, ka vispirms rūpnīcu mēģinās pārdot kā vienotu veselumu, ja tas neizdosies – tad tirgos pa daļām.

Aptaujāto strādnieku domas par ''Metalurga'' nākotni dalās. Daļa uzskata, ka šeit nekas vairs nenotiks, citi norāda uz situācijas uzlabošanos metalurģijas jomā pasaulē.

Zināms, ka daļai bijušo metalurgu joprojām nav izmaksāta visa alga un kompensācijas. Daļu naudas maksātnespējas administratora pārstāvis sola izmaksāt janvāra beigās, bet uz pārējo jāgaida līdz uzņēmuma pārdošanai.

Jau ziņots, ka Liepājas tiesa septembra vidū apmierināja "KVV Liepājas metalurgs" kreditoru prasījumu un pasludināja uzņēmuma maksātnespējas procesu. 

Tiesa iepriekš pieņēma lēmumu ierosināt metalurģijas uzņēmuma "KVV Liepājas metalurgs" tiesiskās aizsardzības procesa lietu, tomēr līdz noteiktajam termiņam - augusta beigām - tā arī netika iesniegts uzņēmuma tiesiskās aizsardzības pasākumu plāns.

Prasību atzīt uzņēmumu par maksātnespējīgu uzturēja divi kreditori – apsardzes firma “G4S” un līzinga kompānija “TGD līzings”. Apsardzes firmai “G4S” “Metalurgs” nav samaksājis vairāk nekā 113 000 eiro, savukārt līzinga kompānijai “TGD līzings” palicis parādā 144 000 eiro.

Tāpat vēstīts, ka Ukrainas investori 2016.gada 18.martā paziņoja par pieņemto lēmumu par AS "KVV Liepājas metalurgs" rūpnīcas konservāciju.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti