Iedzīvotāju parādi par apkuri nepieaug

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Iedzīvotāju parādi par apkures sezonā patērēto siltumenerģiju lielākoties saglabājušies aizvadītā gada līmenī. Rīgā apkures sezonas beigās parāda kopapjoms sasniedzis aptuveni 5,6 miljonus eiro, Jelgavā – 4.5 miljonus eiro, bet Daugavpilī – nepilnu pusmiljonu.

Latvijas Siltumapgādes uzņēmumu asociācijas padomes loceklis Vilnis Vītoliņš Latvijas Radio uzsvēra, ka patlaban siltumapgādes uzņēmumiem aktuālāki ir citi jautājumi, proti, energoefektivitāte un siltumapgādes nodrošināšanā izmantojamā kurināmā dažādošana.

Vilnis Vītoliņš: Par apkures parādiem
00:00 / 00:31
Lejuplādēt

Lielāks iedzīvotāju parādu slogs esot vērojams reģionos ar augstāku bezdarba līmeni, taču situācija valstī kopumā neesot uzskatāma par kritisku.

“Es jau gadus trīs četrus pēc kārtas saku – parādi ir stabili, tie nav ne lielāki, ne mazāki, uzņēmumiem tas vairs nav pats aktuālākais jautājums, bet tie ir stabili un tiem ir tendence samazināties,” sacīja Vītoliņš.

“Protams, ka ir vecie parādi, kas ir no seniem laikiem palikuši, un tur ar debitoriem tiek strādāts, bet tie, kas ir īstermiņa debitoru, nepārsniedz nekādus vairs astronomiskus lielumus, kā tas bija kādreiz, tādi 20% - 30%, tādu skaitļu vairs nav,” atzina Vītoliņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti