Iedzīvotāju interese pēc cirsmas atlieku vākšanas valsts mežos dažviet pat pieckāršojusies

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Pēc mežizstrādes darbu pabeigšanas cirsmā paliek ciršanas atliekas, kas noder kā malka, tāpēc AS „Latvijas valsts meži” ļauj tās vākt bez papildu maksas. Lai to darītu, iedzīvotājiem ir jāizņem speciālas bezmaksas atļaujas. Ņemot vērā kurināmā cenu kāpumu, iedzīvotāju interese par šīm atļaujām dažviet pat ir pieckāršojusies, norādīja “Latvijas valsts mežu” mežkopības plānošanas vadītājs Edmunds Linde.

“Latvijas valsts mežu” pārstāvis Edmunds Linde par cirsmu atlieku vākšanu.
00:00 / 00:28
Lejuplādēt

“Piemēram, Zemgalē ar salīdzinoši mazo mežainumu un lielāku iedzīvotāju blīvu nekā Latgalē, tur kolēģi šogad ir saņēmuši jautājumus par atļaujām pieckārt vairāk nekā pagājušajā gadā šajā periodā. Kas attiecas uz atļauju skaitu – ja pērn mēs izsniedzām atļaujas ciršanas atlieku vākšanai vairāk nekā 2000, tad šogad jau pusgada laikā faktiski šis apjoms jau būs sasniegts,” norādīja Linde.

Taču “Latvijas valsts mežu” pārstāvis arī atzīmēja, ka turpmāk ciršanas atliekas, ko iedzīvotāji varētu izmantot, samazināsies.

“Latvijas valsts mežu” pārstāvis Edmunds Linde par cirsmu atlieku vākšanu.
00:00 / 00:24
Lejuplādēt

“Ņemot vērā situāciju tirgū ar energoenerģijas ražošanai nepieciešamo koksni, līdz ar to jāsaka, ka zari, kas paliks mežā cirsmā vietējiem iedzīvotājiem, atsevišķās vietās pat varētu samazināties. Mēs noteikti esam ieinteresēti reaģēt uz tirgū augošo pieprasījumu pēc enerģētiskās koksnes,” sacīja Linde. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti