Iedzīvotāji varēs iegādāties eiro sākumkomplektus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijas Banka iepazīstina ar eiro sākumkomplektiem, kurus varēs iegādāties no novembra. Tā vērtība atbilstoši monētu summai būs 14,23 eiro. Katrs pircējs varēs iegādāties līdz pieciem komplektiem.

Bankā norāda, ka eiro sākumkomplektus saņems komerciestādes, kas tos tālāk izsniegs saviem klientiem.

Latvijas Banka veiks pārbaudes eiro glabāšanas vietās, jo Latvijas eiro līdz 1.janvārim nav oficiāls maksāšanas līdzeklis un komersantiem nav tiesību tos laist apgrozībā.

Eiropas Centrālās bankas stingrās prasības ir jāpilda, un sodi par pārkāpumiem būs bargi – tā pirmdien uzver Latvijas Banka. Eiro sākumkomplektus varēs iegādāties Latvijas Bankā, Latvijas pasta nodaļās un kredītiestādēs.

Saskaņā ar Eiropas Komisijas ieteikumu katrai mājsaimniecībai būtu nepieciešams viens šāds komplekts, tāpēc būs pieejami 800 000 gabalu eiro monētu komplektu.

Eiro monētu sākumkomplekti būs iepakoti plastmasas maisiņos, un to svars ir aptuveni 230 grami. Eiro monētu Sākumkomplektā būs divas divu eiro monētas, četras viena eiro monētas, septiņas 50 eiro centu monētas, astoņas 20 eiro centu monētas, septiņas desmit eiro centu monētas, piecas piecu centu monētas, sešas divu centu monētas, kā arī sešas viena eiro centa monētas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti