Dienas ziņas

Prasa kompensāciju no LVC

Dienas ziņas

Atklāta izstāde "Rotaļlietas lieliem bērniem"

Ventspils graudu termināli paplašinās

Iedzīvotāji dažādi vērtē Ventspils graudu termināļa tuvumu dzīvojamām mājām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Šomēnes beigsies sabiedriskā apspriešana par Ventspils graudu termināļa vēl vienas kārtas būvniecību, un iedzīvotāji viedokļi par tā esamību tuvu dzīvojamam rajonam ir atšķirīgi.

Šobrīd Ventspils bibliotēkās apskatāmi materiāli par iespējamo būvniecības otro kārtu specializētajā terminālī kravu pārkraušanai un uzglabāšanai . Ventspilnieki savu viedokli var izteikt vēl līdz 22.februārim.

Viedokļi šajā jautājumā ir dažādi. „Es nezinu – ir vai nav tāda vajadzība (..),” saka ventspilnieks Alberts Kuzmans. Savukārt Olga Dolja – vēl viena ventspilniece – norāda, ka „lai strādā – ja ir produkcija un kravas, lai strādā”.

Universālā noliktava atradīsies Dzintaru ielā - tā ir ostas teritorija, kas ir ļoti tuvu dzīvojamām mājām.

Jau pirmās kārtas būvniecība izsauca ventspilnieku neapmierinātību. Tika uzsākts tiesas process. Šoreiz uzņēmums sola rēķināties ar ostai tik tuvu esošo mikrorajonu iemītniekiem.

„Mēs bijām ļoti uzmanīgi plānojuši būvniecības ieceri, maksimāli ņemot vērā visas līdz šim sabiedrības izteiktās piezīmes,” apgalvo AS “Ventspils Grain Terminal” valdes priekšsēdētājs Vladislavs Šafranskis.

Jaunā noliktava ļaušot izmainīt kravu nomenklatūru - ļaus uzglabāt mazāk putošas kultūras. Šobrīd no „Ventspils Grain Terminal” kravas iet uz Dienvidāfriku, uz Rietumeiropu, uz arābu valstīm. „Kamēr ir vietējie graudi, mēs strādājam ar vietējiem. Izmainoties kravu plūsmai, mēs pārslēdzamies uz Krieviju,” viņš norāda.

„Ventspils Grain Terminal” ir šauras specializācijas terminālis. Tā paplašināšanās ļaus piesaistīt jaunas kravas. Tomēr graudi iekraušanas procesā put, ostas darbi rada arī trokšņus. Arī šajā ziņā iedzīvotāju viedokļi dalās. „Neesmu pret. Esmu par to, lai atveras jaunas darba vietas. Daudzi jaunieši ir bez darba,” norāda iedzīvotāja Tamāra Sloboda. Savukārt Zinta Lagzdiņa sūdzas par putekļiem, kas vairāk ir manāmi tuvējās mājās.

Lēmumu par publisko apspriešanu pieņem Ventspils pilsētas domes arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļa. Ventspilniekiem materiāli un anketas viedokļa izteikšanai pieejami gan internetā, gan pilsētas bibliotēkās. Projekts esot jārealizē maksimāli ātri - līdz ražas kulšanas laikam, līdz septembrim.

Gada sākums Ventspils ostai ir mazāk ražīgs nekā pērn. To apliecina pārkrauto kravu apjoms. Samazinājušās gan naftas, gan ogļu kravas. Toties – salīdzinājumā ar pagājušo gadu – janvārī labāk veicies Ventspils graudu terminālim, kur pārkrauts 30 000 tonnu labības.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti