Iedzīvotāji: Budžeta nauda visvairāk vajadzīga aizsardzībai un drošībai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Nākamajā gadā budžeta līdzekļus visbūtiskāk būtu veltīt aizsardzībai un drošībai, liecina Finanšu ministrijas rīkotas aptaujas rezultāti.

Ministrija iepriekš bija izveidojusi aptauju, kurā aicināja iedzīvotājus izteikt savus viedokļus par nākamā gada budžetu un nozarēm, kurām visvairāk ir nepieciešami līdzekļi. Paredzēts, ka ministri par šo jautājumu sāks lemt otrdien, tomēr jau pirms tam ministriju pieprasījumi ir mērāmi papildus 550 miljonu latu apmērā.

Iedzīvotāju izvēle par labu kādai nozarei nav bijusi izteikta. Visvairāk, nobalsojušo skatījumā, nauda ir jādod aizsardzībai – 18,46%, kā arī drošībai – 16,61%. Taču salīdzinoši daudz iedzīvotāju pauduši, ka papildus līdzekļi jāpiešķir darbaspēka nodokļu samazināšanai – 13,37%, ienākumu nevienlīdzības mazināšanai – 13,1%, kā arī veselības aprūpei – 11,4%.

Mazāks iedzīvotāju atbalsts ir papildus līdzekļu piešķiršanai nevienlīdzības mazināšanai – 7,16%, izglītībai – 5,09%, kultūrai – 4,32%, infrastruktūras uzlabošanai – 4,01%, valsts pārvaldei – 2,86% un citai jomai – 3,28%.

Aptaujā piedalījās teju 5300 cilvēku.

Finanšu ministrija iepriekš pieļāva, ka ministri varētu izvērtēt iedzīvotāju viedokli, pieņemot budžetu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti