Iecelta jauna «RB Rail» valde uz trīs gadiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Dzelzceļa projekta “Rail Baltica” kopuzņēmuma “RB Rail” padome ir iecēlusi trīs jaunus valdes locekļus ar trīs gadu pilnvaru termiņu, informēja uzņēmumā.

Darbu valdē ar pastāvīgu mandātu turpinās Agnis Driksna, kurš gandrīz gadu strādājis kā pagaidu izpilddirektors un valdes priekšsēdētājs.

Kā tehniskais direktors valdei pievienojies Marks Filipe El Beze (Marc-Philippe El Beze), kurš ir speciālists starptautisku ātrgaitas dzelzceļu jomā. Bet finanšu direktora (CFO) amatu ieņems infrastruktūras pārvaldības un attīstības speciālists Prits Treials (Priit Treial).

Uzņēmumā norādīja, ka jaunā valde pārstāvēs galvenās kompetences, kas nepieciešamas veiksmīgai projekta īstenošanai: projekta plānošana un kontrole, tehniskā un inženiertehniskā izcilība, finanšu plānošana, kā arī stratēģija un ieinteresēto pušu vadība.

Valdes kandidātu atlasi starptautiskajā līmenī veica “RB Rail” personāla atlases sadarbības partneris “Linum Consult”, balstoties uz iepriekšējo pieredzi programmas vadības direktora atlasē. 

“RB Rail” padomes priekšsēdētājs Anrī Leimanis paziņojumā medijiem skaidroja par pagaidu izpilddirektora iecelšanu pastāvīgā valdes locekļa statusā: “Agņa Driksnas vadībā “Rail Baltica” kopuzņēmums ir veiksmīgi sasniedzis galvenos mērķus šajā periodā, turpinot projekta īstenošanu sarežģītajos Covid-19 apstākļos. Tas ietver vienmērīgu būvprojektēšanas progresu, uzlabotu projektu plānošanu un vadību un risku kontroli, kā arī papildu Eiropas Savienības un valsts finansējuma piesaistīšanu. Agnis Driksna kopā ar Marku Loaderu, kurš uzņēmumam pievienojās kā programmas vadības direktors 2020. gada februārī, nodrošinās nepieciešamo projekta nepārtrauktību un uzlabos attiecības ar ieinteresētajām pusēm.”

Jaunie valdes locekļi aizstās finanšu direktoru Ignu Deguti un pagaidu tehnisko direktoru Kaido Zimmermanu. Degutis esot spēlējis nozīmīgu lomu, nodrošinot vairāk nekā 1 miljarda eiro finansējumu “Rail Baltica” projektam. Savukārt Zimmermans, kurš paliks uzņēmumā kā Plānošanas un projektēšanas nodaļas vadītājs, pārraudzīja “Rail Baltica” galvenās trases projektēšanas darbības.

KONTEKSTS:

“RB Rail” ir daudznacionāls Igaunijas, Latvijas un Lietuvas kopuzņēmums, kas tika izveidots, lai koordinētu “Rail Baltica” projekta īstenošanu – pirmo šāda mēroga infrastruktūras projektu no Tallinas līdz Lietuvas/Polijas robežai. “RB Rail” ir atbildīgs par dzelzceļa projekta izstrādi, būvniecību un mārketinga aktivitātēm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti