Eiro fokusā

2020.gads bijis veiksmīgs Latvijas eksportētājiem

Eiro fokusā

5 miljoni eiro nebūs „apēšanas nauda”

Liepājā darbu sāk uzņēmums SIA "iCotton". Radītas 120 jaunas darba vietas

«iCotton» nodod ekspluatācijā jaunu rūpnīcu Liepājā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Higiēnas preču ražotāja SIA "iCotton" šonedēļ nodevusi ekspluatācijā jauno ražošanas ēku Pulvera ielā 4A, Liepājā, informēja Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) pārstāvji. 

Jaunā ražotne ir izbūvēta  blakus jau esošajām "iCotton" ražošanas ēkām ar kopējo platību 5942 kvadrātmetri (m2).

Investīcijas būvniecībā ir aptuveni 4 miljoni eiro, bet ražošanas iekārtās aptuveni 11,4 miljoni eiro.  

Jaunās ražošanas telpas ļaus uzņēmumam dubultot ražošanas jaudu, apgrozījumu un radīs līdz gada beigām vismaz 120 jaunas darbavietas, kopumā nodarbinot aptuveni 250 liepājnieku, norādīja Liepājas SEZ.  

SIA "iCotton" savu pirmo ražotni Liepājā atvēra 2013. gada pavasarī, kad uzsāka mitro salvešu ražošanu Liepājas SEZ SIA "Lauma Fabrics" telpās Ziemeļu ielā 19, Liepājā, bet 2016. gada pavasarī atvēra jaunu ražotni Krūmu ielā 78, Liepājā, lai izgatavotu neausto kokvilnas audumu un kokvilnas vates diskus.

Aptuveni  95% no savas produkcijas uzņēmums eksportējot uz Ķīnu, Itāliju, Krieviju, Lielbritāniju un citām valstīm.

"Šī ir pirmā šogad ekspluatācijā nodotā rūpnīca, taču darbs pie šī projekta sākās jau 2016. gadā – projekts nebija vienkāršs, pašvaldībai un Liepājas SEZ pārvaldei nācās veikt daudz darba, palīdzot uzņēmumam pārvarēt daudzus šķēršļus – prieks, ka ieguldītais darbs ir nesis augļus, un rūpnīca ir uzbūvēta Liepājā, nevis ārpus Latvijas," atzina Liepājas SEZ pārvaldnieka vietnieks attīstības jautājumos  Uldis Hmieļevskis.

Jaunā SIA iCotton" ražotne plāno darbu uzsākt februāra beigās, kad noslēgsies kokvilnas pārstrādes līnijas uzstādīšana. Jaunā kokvilnas pārstrādes līnija būs ar divas reizes lielāku ražošanas jaudu un izgatavos inovatīvu kokvilnas materiālu, ko izmantos kā izejvielu citu higiēnas izstrādājumu ražošanā.

2021. gada laikā gada laikā uzstādīs divas modernas līnijas sieviešu higiēnas preču izgatavošanai, būs arī divu veidu higiēnas salvešu ražošanas līnija un līnija autiņbiksīšu ražošanai. SIA "iCotton" valdes priekšsēdētājs Sergejs Binkovskis uzsvēra, ka jaunā ražotne ir nozīmīgs izaugsmes solis, kas ļaus gada apgrozījumu no 26 miljoniem eiro 2020. gadā palielināt līdz vismaz 46 miljoniem eiro 2021. gadā.

KONTEKSTS:

"iCotton" 2019. gadā strādāja ar 26,274 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 1,2% vairāk nekā 2018. gadā, bet uzņēmuma peļņa samazinājusies par 34,2% – līdz 3,533 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" informācija, ziņo LETA.

2013. gadā dibinātais uzņēmums "iCotton" ir vienīgais uzņēmums Baltijas valstīs, kas nodrošina pilnu ražošanas ciklu kokvilnas produktiem un mitrajām salvetēm. Šobrīd "iCotton" ir viens no lielākajiem kokvilnas produktu, mitro salvešu un personīgās higiēnas produktu ražotājiem Eiropas Savienībā un NVS valstīs ar vienu no modernākajām ražotnēm Eiropā.

Uzņēmuma "iCotton" īpašnieki līdz 2017. gada martam uz pusēm bija Itālijas uzņēmums "Sanitars" un Krievijas pilsonis Maralbeks Gabdsatarovs, bet kopš 2017. gada marta Gabdsatarovs kļuva par vienīgo īpašnieku. Kopš 2019. gada jūlija 40% kapitāldaļu pieder Krievijas pilsonim Dmitrijam Reņevam, bet atlikušie 60% – Gabdsatarovam. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 8,15 miljoni eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti