«Huawei»: Polija un Rumānija jaunu drošības noteikumu dēļ riskē pārkāpt ES likumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ķīnas telekomunikāciju aprīkojuma ražotājs „Huawei” brīdinājis Eiropas Komisiju, ka Polija un Rumānija ar gaidāmo jauno drošības noteikumu ieviešanu riskē pārkāpt Eiropas Savienības likumus. 

«Huawei»: Polija un Rumānija jaunu drošības noteikumu dēļ riskē pārkāpt ES likumus
00:00 / 00:59
Lejuplādēt

Izdevuma „Politico” rīcībā nonākusi Ķīnas kompānijas „Huawei” vēstule, kas septembra sākumā nosūtīta Eiropas Komisijas konkurences komisārei Margrētei Vestagerei. Tajā kompānija brīdina, ka Polijā un Rumānijā ierosinātie jaunie 5G drošības noteikumi riskē pārkāpt vairākus Eiropas Savienības likumus. Tas tādēļ, ka abas valstis ar šiem noteikumiem cenšoties izslēgt piegādātājus, pamatojoties uz neobjektīviem un neskaidriem kritērijiem, kas vērsti uz dažiem 5G piegādātājiem to ģeogrāfiskās izcelsmes dēļ.

Eiropas Komisija bažas gan noraida.

Bloka likumdevēji pašlaik balansē starp Eiropas atkarības mazināšanu no ārvalstu spēlētājiem, piemēram, „Huawei” un ASV tehnoloģiju uzņēmumiem, reizē cenšoties izvairīties no diskriminējošiem ārvalstu uzņēmumu aizliegumiem, kas pārkāptu pašas Savienības un starptautisko atvērtā tirgus politiku. Eiropā „Huawei” centies sadarboties ar valstu valdībām, cerot izvairīties no stingriem aizliegumiem, taču ne vienmēr tas izdevies.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti