«Huawei» plāno izveidot ražošanas centrus Eiropā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ķīnas tehnoloģiju kompānija „Huawei” paziņojusi, ka izveidos ražošanas centrus Eiropā. Šādi uzņēmums lēmis reaģēt uz Amerikas Savienoto Valstu (ASV) aicinājumiem Eiropas Savienības valstīm neizmantot tā tehnoloģijas. Savukārt Lielbritānijas mobilo sakaru operators „Vodafone” paziņojis, ka atteikšanās no „Huawei” aprīkojuma 5G pamattīkla izveidē Eiropā uzņēmumam nākamo piecu gadu laikā izmaksāšot 200 miljonus eiro.

«Huawei» plāno izveidot ražošanas centrus Eiropā
00:00 / 02:33
Lejuplādēt

Amerikas Savienotās Valstis jau labu laiku iepriekš paudušas bažas, ka Ķīnas tehnoloģiju kompānija „Huawei” varētu ļaut Ķīnas komunistu valdībai izspiegot saziņu valstīs, kurās tiek izmantoti kompānijas ražojumi un pakalpojumi. Vašingtona arī turpina mudināt sabiedrotos atteikties no „Huawei” ražojumu izmantošanas, tomēr vienotas nostājas Eiropā joprojām nav.

„Huawei”, kas 12 Eiropas Savienības valstīs nodarbina 13 000 cilvēku, kategoriski noraida kompānijas virzienā vērstās aizdomas. Reaģējot uz Savienoto Valstu mēģinājumiem pārliecināt Eiropas partnerus, „Huawei” paziņojusi, ka izveidos ražošanas centrus Eiropā.

Šobrīd uzņēmumam Eiropā ir divi reģionālie centri un 23 izpētes centri.

Uzņēmuma vadītājs Eiropā Abrahams Liu norādīja, ka kompānija šobrīd ir saistīta ar Eiropu kā vēl nekad. Tādēļ nolemts izveidot ražošanas bāzes Eiropā, lai spētu nodrošināt 5G risinājumus, kas ražoti Eiropā. Liu atzina, ka tehnoloģiju pasaule aizvien vairāk tiek saistīta ar ģeopolitiskiem jautājumiem, tirdzniecības sarunām un diplomātisko dialogu starp valstīm.

Vai rūpnīcu izveide Eiropā palīdzētu mudināt Eiropas Savienības valstis atteikties no bargiem pasākumiem, kas vērsti pret „Huawei”?

Eiropas Komisijas publicētajās drošības vadlīnijās 5G mobilo tīklu izveidei nav paredzēta uzņēmuma ražoto aprīkojumu izmantošanas aizliegšana. Tomēr vadlīnijas noteic, ka augsta riska piegādātāju ražotais aprīkojums nedrīkstēs tikt izmantots „kritiskās un sensitīvās” tīkla daļās, tostarp pamattīklā.

Neskatoties uz ASV spiedienu, janvāra beigās britu valdība norādīja, ka izslēgs tādus augsta riska uzņēmumus kā „Huawei” no sensitīvu 5G tīkla centrālo daļu veidošanas. Tā vietā „Huawei” iesaiste būs ierobežota līdz ne vairāk kā 35% no tīkla nesensitīvo daļu izveides.

Reaģējot uz Eiropas Komisijas publicētajām vadlīnijām un britu valdības lēmumu, Lielbritānijas mobilo sakaru operators „Vodafone” trešdien, 5. februārī, paziņojis, ka atteikšanās no „Huawei” aprīkojuma 5G pamattīkla izveidē Eiropā uzņēmumam nākamo piecu gadu laikā izmaksāšot 200 miljonus eiro. Sakaru operatoram pamattīklā esot mazs apjoms „Huawei” aprīkojuma, tomēr tā aizstāšana, nekaitējot klientiem, prasīšot laiku. „Vodafone” jau pērn nolēma pārtraukt „Huawei” ražojumu izmantošanu 5G pamattīklā Eiropā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti